Política catalana

Illa veu «difícil» que el Govern esgoti la legislatura «si no canvien les coses»

El líder del PSC defensa incloure el Hard Rock o la B-40 a les negociacions: «No és moment de retardar les inversions»

Illa veu «difícil» que el Govern esgoti la legislatura «si no canvien les coses»

SARA ESCALERA / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, veu complicat que el Govern pugui esgotar la legislatura. «Si no canvien les coses i tenint en compte la complexitat a escala internacional, se’m fa difícil pensar que pugui tenir un recorregut llarg», ha dit en una entrevista a ‘L’Hemicicle’ de Catalunya Ràdio.

Sobre la negociació de pressupostos, Illa ha negat que els socialistes estiguin dilatant arribar a un acord, com apunta ERC. El PSC ha posat sobre la taula el Hard Rock, la B-40 o l’aeroport del Prat, tot i que l’Executiu, afirma, no vol que aquestes qüestions entrin a les converses. «Catalunya ha d’avançar i ser coherent: no és moment de retardar inversions ni marejar la gent», ha insistit Illa, que veu en els projectes un «consens ampli» al territori.

«El Govern més dèbil»

Notícies relacionades

Si acaben arribant a un acord, Illa apunta que això no serà «per donar oxigen» a l’Executiu de Pere Aragonès, que descriu com «el més feble». Preguntat per si prefereix un govern en minoria o un avenç electoral, Illa ha replicat que li agradaria que a Catalunya hi hagués «un executiu que governés».

Finalment, el líder del PSC ha tornat a descartar una consulta a Catalunya i ha dit que el camí és «aprofundir en l’autogovern» i «buscar consensos» en una taula de partits. Creu que també ha de revisar-se el finançament i que el primer pas és que Catalunya «ocupi la cadira que li correspon».