CORRUPCIÓ

Bauzá va viatjar a Qatar amb un dels principals investigats per suborns al Parlament Europeu

L’eurodiputat de Cs va visitar Doha durant el mes de setembre del 2021 junt amb Marc Tarabella, del qual la Policia va escorcollar el domicili que té a Brussel·les i en va confiscar material informàtic

Allà van oferir una roda de premsa per elogiar els «avenços» del país àrab

Bauzá va viatjar a Qatar amb un dels principals investigats per suborns al Parlament Europeu
2
Es llegeix en minuts

L’eurodiputat de Cs i expresident del Govern balear, José Ramón Bauzá, va viatjar fins a Qatar durant el mes de setembre del 2021 per «aprendre de la situació de centenars de nens afganesos refugiats» i va estar acompanyat de l’eurodiputat belga Marc Tarabella, un dels principals investigats per la xarxa de suborns i corrupció que afecta el Parlament Europeu. El domicili de Tarabella va ser registrat durant la nit de dissabte i se’n van confiscar equips informàtics. Aquell mateix dia el mallorquí va publicar a Twitter un missatge al qual negava qualsevol vinculació a l’escàndol.

Fins al moment s’han conegut diferents viatges del polític al país àrab, però aquest desplaçament junt amb Tarabella havia passat inadvertit. Al finalitzar la visita, l’eurodiputat va escriure: «Moltes gràcies a les autoritats qatarianes per permetre’m viure dos dies extremadament emocionants en l’àmbit personal i el professional. Molt per aprendre i, sobretot, moltíssim per fer».

La relació entre Bauzá i Tarabella adquireix una gran rellevància després de la declaració judicial de Francesco Giorgi, assessor parlamentari i parella de la vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, tots dos detinguts. Giorgi va confessar ahir a les autoritats que formaven part d’una organització utilitzada tant per Qatar com pel Marroc amb l’únic objectiu d’influir en la Unió Europea, segons va avançar el mitjà belga ‘Le Soir’. 

Notícies relacionades

Aprofitant el viatge, Bauzá i Tarabella van oferir una conferència de premsa íntima i poc promocionada per elogiar Qatar per les reformes laborals que estava portant a terme. Tarabella va assegurar que la seva visita demostrava que el país «valora les nostres aportacions i vol treballar amb nosaltres per aconseguir el millor resultat per als treballadors, no només ara, sinó durant molts anys», i va afegir que «esperem comprometre’ns més amb ells i, per descomptat, tornar a comunicar-nos aviat per veure quins altres avenços s’hauran aconseguit». Bauzá, menys enèrgic en les seves reivindicacions, va celebrar la tasca que feien els qatarians amb els refugiats de l’Afganistan i va advocar per una «cooperació contínua».

Qatar mira de comprar un company

L’eurodiputat italià Dino Giarrusso, que pertany al grup d’amistat de la UE amb Qatar liderat per Bauzá, va revelar ahir públicament les pressions exercides pels emissaris qatarians. En entrevistes a les televisions del seu país, com La7, o mitjans com el ‘Financial Times’, Giarrusso assevera que «se’m van acostar emissaris qatarians, però per sort el meu assistent no fa certes coses», i manifesta que «els assistents tenen un paper clau en la feina dels eurodiputats, estan molt ben pagats. Els eurodiputats som responsables dels seus diners». Així mateix, reitera que l’objectiu principal dels enviats era convèncer els polítics i els seus entorns dels «grans avenços» que estava donant el país des que va ser elegit organitzador de la cita més important del futbol mundial.