Negociació amb els socialistes

Junqueras afirma que el PSC «camina lentament cap a la direcció adequada»

El líder d’ERC considera que, amb la reforma del Codi Penal, Sánchez està fent «algun pas cap al final de la repressió»

Junqueras afirma que el PSC «camina lentament cap a la direcció adequada»

Salvador Miret / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Després de pactar la reforma de la malversació, l’últim esglaó de la modificació del Codi Penal negociada entre el Govern i ERC, el líder dels republicans, Oriol Junqueras, prepara el terreny perquè els pressupostos de la Generalitat es puguin aprovar junt amb el PSC. Ell mateix va apuntar en una entrevista a EL PERIÓDICO que aquesta seria la prova del cotó fluix per constatar si es podia acordar els comptes amb els socialistes, que fins ara ha acusat de no estar compromesos amb «la finalitat de la repressió».

Notícies relacionades

Amb l’entesa aconseguida i a l’espera de la rúbrica dijous al ple del Congrés, Junqueras ha assegurat en una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de La 2 i Ràdio 4 que ara el PSC sí que està «caminant lentament cap a la direcció adequada», cosa que posa en verd el semàfor per al pacte econòmic que setmanes enrere ERC negava que s’aconseguiria amb Salvador Illa. De fet, va arribar a dir a principis d’octubre que no pactaria amb qui «es va esquerdar les mans aplaudint» el seu empresonament.

Ara, si la negociació està en marxa amb el PSC és perquè, al seu judici, tot i que encara «queda curt», accions com la supressió de la sedició i la reforma de la malversació van en el que ell considera la bona línia. «És millor això que el contrari», ha sentenciat. De fet, Junqueras també ha valorat que el president Pedro Sánchez està fent «algun pas cap al final de la repressió».