Llei contra la violència masclista

Margarita Robles obre la porta a modificar la llei del ‘només sí és sí’

Ximo Puig argüeix que si el text no compleix els objectius s’ha de plantejar una reforma «amb tota normalitat»

zentauroepp52921637 la ministra de defensa  margarita robles  a su llegada al co200329232058

zentauroepp52921637 la ministra de defensa margarita robles a su llegada al co200329232058 / Pool

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va obrir la porta aquest dissabte a modificar la coneguda com a llei del ‘només sí és sí’ per evitar les reduccions de condemna que s’estan produint en algunes revisions de sentències per agressions sexuals. «Si, en l’aplicació de la llei, es veu que hi ha algunes llacunes, es poden modificar», ha dit en declaracions a la premsa als passadissos del Congrés, el dia portes obertes. «Al llarg de la meva carrera com a jurista he vist modificacions de lleis», ha assenyalat Robles, que ha remarcat que la «prioritat» d’aquesta llei és «la protecció de les víctimes».

També el president de la Generalitat valenciana, el socialista Ximo Puig, s’ha mostrat partidari de modificar la llei si amb això s’aconsegueix una protecció més gran de la dona. Puig ha assenyalat que si una llei, com passa amb la Llei Orgànica 10/22 de garantia integral de la llibertat sexual, «no arriba als objectius proposats en un moment determinat, s’haurà de tenir en consideració» la possibilitat d’introduir-hi canvis.

Tot i que ha assenyalat que s’hauran d’esperar als pronunciaments del Tribunal Suprem i la fiscalia, el president del Govern valencià ha ressaltat que «l’objectiu final és que la dona estigui protegida i pugui exercir els drets legítims que té en origen, però que el masclisme que encara hi ha en la societat ho dificulta fins arribar a la violència».

Notícies relacionades

«La llei –ha ressaltat– vol protegir la dona i, si en un moment determinat no compleix els seus objectius, s’haurà de plantejar una reforma, amb normalitat, com amb qualsevol altra llei».

Ximo Puig ha acabat dient que la llei del ‘només sí és sí’, que està feta «per beneficiar la dona, no pot generar unes conseqüències que no són positives per ella».