Protesta

Més de 300 persones es concentren davant la delegació del Govern a Barcelona en contra de la reforma del Codi Penal

Els manifestants han reivindicat que la proposta de reforma del delicte de sedició vol «criminalitzar» la protesta i retallar drets en un context de crisi econòmica, social i climàtica

Més de 300 persones es concentren davant la delegació del Govern a Barcelona en contra de la reforma del Codi Penal
1
Es llegeix en minuts
ACN

Unes 350 persones s’han concentrat aquest dijous a la nit davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya, situada a Barcelona, per mostrar el rebuig de la reforma del Codi Penal per derogar el delicte de sedició i reformular els de desordres agreujats, ja que consideren que «genera greus afectacions» al dret de protesta.

La mobilització ha sigut convocada per una quarantena d’organitzacions i entitats socials, entre les quals Irídia, Marea Blanca, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Òmnium Cultural, amb el lema ‘Davant la reforma del Codi Penal, ¡n’hi ha prou de criminalitzar la protesta!’.

Els convocants de la concentració, que celebren la proposta de derogació del delicte de sedició, alerten que la proposta actual comporta «limitacions al lliure exercici del dret a la protesta». Així mateix, les entitats adverteixen en un manifest que si la modificació dels delictes de desordres públics tira endavant suposarà «una vulneració de drets» i s’intensificaran la «tendència repressiva» de les mobilitzacions socials que consideren que hi ha hagut en els últims anys. Per a les organitzacions convocants, la reforma vol «criminalitzar» la protesta i retallar drets en un context de crisi econòmica, social i climàtica.

Notícies relacionades

Alguns dels manifestants han cridat consignes de l’1-O i contra la «violència policial» i han portat estelades o banderes representatives de les seves organitzacions sindicals. Algunes furgonetes dels Mossos d’Esquadra han custodiat l’edifici del carrer de Mallorca durant la protesta i han tallat els carrers d’aquesta illa de l’Eixample.

Els convocants han criticat ERC i Catalunya en Comú per recolzar la reforma i han assegurat que convocaran més mobilitzacions mentre s’estigui tramitant. El Congrés dels Diputats ha fet un pas més aquest dijous en la tramitació de la reforma i han rebutjat les esmenes a la totalitat de PP, Vox, Cs, Junts i CUP. El text es debatrà ara en comissió abans de tornar al ple per sotmetre’s a la votació final abans que acabi l’any.