Conferència

Feijóo avisa que Sánchez porta Espanya «a l’abisme»

Feijóo avisa que Sánchez porta Espanya «a l’abisme»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va clausurar aquest dilluns a la nit un debat celebrat per la Universitat Catòlica de Múrcia sobre «Els valors constitucionals a l’Espanya del segle XXI». L’eix principal de la intervenció del líder del PP va ser alertar del perill que suposa Pedro Sánchez per a Espanya. Segons Feijóo, «l’esperit de reconciliació» de la Carta Magna ha sigut substituït per un «altre de més aspre» amb «missatges» i «iniciatives legislatives que busquen el xoc constant, la fricció permanent». Ara, va assegurar, «qualsevol nou pas cap a l’abisme és possible, precisament perquè aquest marc constitucional que estableix els límits, es qüestiona des de les mateixes instàncies del Govern».

Feijóo va carregar contra la derogació del delicte de sedició i va lamentar que l’Estat estigui quedant «a mercè dels que no creuen en ell», amb referència als dirigents independentistes que es beneficiaran de la reforma legal i també a EH Bildu. Aquest últim, va assenyalar, ni tan sols condemna amb fermesa el terrorisme, que «durant dècades va voler fer descarrilar aquesta mateixa democràcia». «El benefici [de tots els canvis legals] és privat, no públic», va remarcar.

Notícies relacionades

El polític conservador va demanar als assistents que no analitzin la legislació que està deixant l’Executiu de coalició «de manera aïllada», sinó panoràmica, perquè així arribaran a la conclusió que s’estan intentant soscavar els «valors que garanteixen la convivència i la llibertat». Entre el públic l’escoltaven principalment parlamentaris del PP. Entre els ponents de la taula de debat, entre d’altres, van participar Nicolás Redondo Terreros, exsecretari general del PSOE a Euskadi entre el 1989 i el 1997, i l’exministre Rafael Arias-Salgado.

El líder del PP manté un to molt dur Sánchez i els seus socis parlamentaris. La ruptura de les negociacions entre tots dos per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), a finals del mes passat, ha inaugurat una nova etapa en què la relació és encara més tensa entre tots dos, si és possible. No hi ha a la vista cap assumpte en el qual puguin mostrar un acostament, una tensió que anirà en augment així que s’acostin les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.