Declaració

Xavier Vendrell nega al jutge de ‘Voloh’ que la seva empresa rebés tracte de favor en contractacions de l’ICAM

L’exconseller assenyala que l’empresa ja va ser contractada abans que ell fos accionista

Xavier Vendrell, tras declarar el pasado octubre en la Ciutat de la Justícia.

Xavier Vendrell, tras declarar el pasado octubre en la Ciutat de la Justícia. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exconseller d’ERC Xavier Vendrell ha negat aquest dilluns davant el jutge que instrueix el cas ‘Voloh’ que l’empresa Biomek, de la qual és accionista, rebés tractes de favor a l’adjudicar-se-li contractes de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM).

Fonts presents en la declaració han explicat que Vendrell ha contestat a les preguntes de totes les parts durant el seu interrogatori al Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, que instrueix aquesta causa de presumpta desviació de fons a l’independentisme.

Vendrell ha negat les sospites que recauen sobre ell d’un presumpte tràfic d’influències i ha explicat que hi va haver un concurs públic per adjudicar a Biomek la contractació de proves mecàniques que serveixen per avaluar l’estat mèdic del pacient.

Per fer valer la seva exculpació, Vendrell ha exposat que Biomek ja estava contractada per l’ICAM des d’anys abans que ell es vinculés amb l’empresa.

En el sumari d’aquesta causa consta una reunió entre Vendrell i la llavors consellera de Salut, Alba Vergés, que va fer sospitar els investigadors sobre aquest presumpte tracte de favor.

Notícies relacionades

Aquest dilluns també ha declarat al jutjat la subdirectora general de l’ICAM, Lidia Domingo, que també està investigada en aquesta peça de la causa i, com Vendrell, ha contestat a les preguntes de totes les parts.

Dilluns de la setmana que ve Vendrell està citat de nou davant el jutge per declarar respecte a la peça separada que fa referència a la requalificació urbanística dels terrenys de Villa Bugatti, a Cabrera de Mar (Barcelona).