Número tres del PP

Bendodo suggereix que la llei del ‘si és sí’ tindrà «efecte crida»

El coordinador general dels populars assegura que ara és més «barat» cometre delictes sexuals

Bendodo suggereix que la llei del ‘si és sí’ tindrà «efecte crida»

David Mudarra / PP

2
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha anunciat que el seu partit registrarà una proposició de llei per revisar per la via d’urgència la norma del només ‘sí és sí’ i que les penes als violadors i agressors sexuals no es rebaixin i evitar així les conseqüències que s’estan produint des de l’entrada en vigor de la llei.

S’ha preguntat com els tres ministres jutges que formen part del Consell de Ministres (Fernando Grande Marlaska, Pilar Llop i Margarita Robles) estan «empassant-se aquesta aberració de llei» i ha afirmat que «no és moral» que el president del Govern, Pedro Sánchez, s’encastelli amb una norma «que posa violadors al carrer».

Ha acusat a més el Govern de riure’s dels ciutadans a l’incloure en dècims de Loteria publicitat de la llei del ‘només sí és sí’ i n’ha exigit la retirada.

«És el pitjor desvergonyiment que he vist en un Govern, amb la que està caient i amb l’error brutal que han comès», ha afegit el coordinador del PP, que ha tornat a demanar a Sánchez que abandoni la «supèrbia», reconegui el problema i destitueixi la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

S’ha preguntat a més si el que està succeint amb l’aplicació de la llei no tindrà també un efecte crida i tot i que ha matisat que encara és aviat per saber-ho ha dit que el que és una realitat és que avui és més «barat» cometre aquest tipus de delictes sexuals.

Per a Bendodo, els «últims esdeveniments estan generant un estat d’alarma en la societat, amb un atac en tota regla a la justícia, al Codi Penal, als jutges, a la llibertat de premsa i als principis bàsics de la Constitució», amb la gravetat que «qui els està cometent és el Govern».

Per aquest motiu el PP recorrerà el territori nacional perquè els ciutadans tinguin un missatge clar: Que és un partit que surt en defensa d’Espanya i està «a l’altura d’un gran país».

Aquest serà el lema de les trobades a les quals assistirà Feijóo i que s’iniciaran aquesta mateixa setmana, el dia 24, amb un acte a Badajoz i amb un altre el 26 a Madrid. Posteriorment, es desplaçaran a altres comunitats com Aragó, Castella-la Manxa o la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

Bendodo ha carregat contra Sánchez per haver-se convertit en la principal font de problemes del país i ha tornat a demanar els «socialistes de tota la vida», als barons que s’han pronunciat en contra de la reforma de la sedició, als diputats, senadors i càrrecs autonòmics i regionals del PSOE que donin instruccions o hi votin en contra al Congrés o en les mocions que es plantejaran en ajuntaments de tot Espanya contra la modificació del Codi Penal.

Ha afegit que al Senat tenen a més una altra oportunitat, aquest dimecres, on es debat la moció per frenar la llei «que posa al carrer els violadors» i ha allargat la mà al Govern per canviar la llei al més aviat possible amb la proposició de llei anunciada avui.