Tanca de Melilla

Marlaska assumeix l’actuació de la Guàrdia Civil a Melilla: «Jo vaig donar l’ordre»

El PP exigeix al ministre de l’Interior que dimiteixi per la tragèdia en la qual van morir almenys 23 persones i l’acusa de mentir de manera reiterada

Marlaska assumeix l’actuació de la Guàrdia Civil a Melilla: «Jo vaig donar l’ordre»
1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre del Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assumit aquest dimarts com a seva l’actuació de la Guàrdia Civil en l’assalt a la tanca de Melilla del passat 24 de juny, quan van morir almenys 23 subsaharians, i ha tornat a asseverar: «Jo vaig donar l’ordre de protegir les nostres fronteres».

Així ho ha dit en el ple del Senat en resposta al parlamentari del PP a la Cambra alta Fernando Martínez-Maíllo, qui una vegada més, i en nom del seu partit, ha exigit al ministre que dimiteixi i l’ha acusat de mentir de manera reiterada sobre aquesta tragèdia.

«L’han enxampat amb el carro del gelat», li ha etzibat el senador a Marlaska després de retreure-li que hagi entregat els vídeos dels successos «esbiaixats i censurats». «Assumeixi la seva responsabilitat. Com més aviat millor», ha recalcat.

«Molt violent»

Marlaska, per la seva banda, ha reiterat els arguments que està donant els últims dies: que la tragèdia no havia d’haver-se produït; que l’assalt a la tanca va ser «molt violent» amb els immigrants armats amb «destrals, radials i instruments perillosos»; i que la resposta de la Guàrdia Civil va ser legal i proporcionada.

Una actuació que ha assumit com a pròpia perquè ell va ser qui va donar l’ordre de protegir les fronteres i perquè, segons ha assegurat, no s’amaga rere la Guàrdia Civil, més aviat «recolzo la seva actuació».

Notícies relacionades

Després d’aquesta primera resposta, Martínez-Maíllo li ha demanat que «dimiteixi d’una vegada, per dignitat democràtica», i li ha recriminat que no vulgui comparèixer al Congrés i davant el Parlament Europeu per donar explicacions de la tragèdia.

Davant d’això, Marlaska ha recordat al senador que ha respost al Parlament espanyol a preguntes sobre aquest assumpte, que va comparèixer el setembre en el ple del Congrés i que ho farà «les vegades que sigui cridat». «Faltaria més», ha acabat el ministre no sense abans deixar clar que està «al costat de la llei».