Acord entre el Govern espanyol i ERC

El PSC no tanca la porta a reformar la malversació

El partit de Salvador Illa reclama a ERC que no barregi el canvi del Codi Penal amb la negociació dels Pressupostos de la Generalitat

El PSC no tanca la porta a reformar la malversació

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC no tanca la porta a abordar la modificació del delicte de malversació durant el procés d’esmenes de la reforma del Codi Penal com demana ERC i com també avalen els comuns. «Estem a favor d’actualitzar el Codi Penal per compromís, per l’experiència del 2017 i per homologar-nos a Europa», ha respost la portaveu dels socialistes catalans, Èlia Tortolero, quan li han preguntat per la reclamació que han verbalitzat tant Oriol Junqueras com Pere Aragonès.

La dirigent socialista ha reivindicat que la reforma anunciada i que inclou l’eliminació del delicte de sedició suposa que Sánchez ha complert el seu compromís i que la taula de diàleg «ha donat fruits». A partir d’ara, ha afegit, la proposta entra en un procés d’esmenes en què el Govern central està obert a estudiar propostes. Això sí, el que no està disposat a acceptar el PSC, ha advertit Tortolero, és a «barrejar carpetes» i que la modificació de la malversació sigui ara un requisit perquè el Govern compti amb els socialistes per negociar els Pressupostos, com ha apuntat el president dels republicans en l’entrevista a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Notícies relacionades

El partit de Salvador Illa lamenta que no hi hagi cap negociació en marxa per als comptes, denúncia que també han fet els comuns, i que res s’hagi mogut des de fa una setmana, quan la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, es va reunir amb la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i la de Presidència, Laura Vilagrà, per abordar el marc general pressupostari. «Només vam veure tres diapositives», ha lamentat Tortolero, que ha insistit que la responsabilitat recau sobre Aragonès, però que el president actua amb «lleugeresa i passivitat».

Amb les municipals assenyalades en vermell al calendari –són d’aquí sis mesos–, el PSC ha anunciat que el cap de setmana vinent aprovaran 140 d’alcaldables més, entre ells, el de Barcelona, Jaume Collboni, que ja va ser proclamat per la federació barcelonina del partit fa dues setmanes. Encara hi haurà una tercera tongada al febrer per ratificar els que en aquests moments ja són alcaldes.