Col·loqui a l’Equador

Feijóo: «La covid, comparada amb la droga, és una malaltia banal»

«Un malalt de cocaïna no es pot curar. Al final hi recaurà. Les possibilitats de curar-se són mínimes», ha declarat el líder del PP en una conferència a Quito

Feijóo: «La covid, comparada amb la droga, és una malaltia banal»

David Mudarra / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«La covid, comparada amb la droga, és una malaltia banal. La majoria dels ciutadans que tinguin capacitat respiratòria superaran la covid. Ara bé, cap ciutadà per més jove que sigui superarà la cocaïna. No ho superarà mai i serà un esclau d’aquesta substància sempre. És un problema de salut pública», ha declarat Alberto Núñez Feijóo en una conferència a Quito (Equador) aquesta tarda. El nombre de persones que van morir a Espanya el 2019 per drogues va ser de 920, segons l’informe del 2021 sobre alcohol, tabac i drogues il·legals del Ministeri de Sanitat. Segons aquest departament, des de l’arribada de la covid-19 a la Península a principis del 2020, han mort 115.239 espanyols.

El líder del PP ha fet aquesta comparació amb la covid en el col·loqui posterior de l’acte a l’Equador, en què un membre del públic li ha preguntat sobre la seva opinió respecte de «la guerra contra la droga» i si està d’acord amb la legalització del consum d’algunes d’aquestes, com s’ha aconseguit a l’Uruguai amb la marihuana.

Notícies relacionades

Davant aquesta pregunta, Feijóo, que va ser quatre anys secretari general d’Assistència Sanitària al Ministeri de Sanitat entre el 1996 i el 2000, ha començat fent referència als metges, que «són els que saben de drogues». «De la capacitat de destrucció d’un cervell amb una substància com la cocaïna en saben els metges, no els polítics», ha afegit. El dirigent conservador ha afirmat que no és partidari de legalitzar «la droga ni l’assassinat ni el furt», perquè aquestes substàncies alteren la voluntat de les persones. «Abandonen la seva personalitat, la seva dignitat i ¿què fem amb vostè? [...] ¿Què fem amb els seus actes inevitablement delictius que utilitzarà per poder apropiar-se d’aquesta substància?», s’ha preguntat abans de fer la comparació amb la covid.

«El càncer es pot curar si l’agafes a temps. Un malalt de cocaïna no es pot curar. Al final hi recaurà. Les possibilitats de curar-se són mínimes. Per més voluntat que tingui, per més esforç i per més diners que tingui la seva família per portar-lo a un centre especialitzat, les possibilitats de no recaure, l’hi puc assegurar i si parla amb persones que saben d’això l’hi diran, és residual percentualment», ha continuat.