Corrupció política

Josep Antoni Duran i Lleida: «Millor que calli sobre el 3%»

L’exlíder d’Unió Democràtica de Catalunya ha negat que els càrrecs de Convergència coneguessin la praxi il·legal de les comissions a canvi d’adjudicacions

Entrevista amb Josep Antoni Duran Lleida

Entrevista amb Josep Antoni Duran Lleida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exlíder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran LLeida, ha reconegut que si estigués davant d’un jutge hauria de dir la veritat en el cas del 3% –cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions–. «Ara, millor que calli i ja està», ha afegit. En aquesta línia, no ha contestat a la pregunta de si els dirigents de Convergència i Unió estaven al corrent i ha continuat defensant la presumpció d’innocència. «En qualsevol organització política poden passar coses i no saber-ho el líder, no tinc ni idea», ha abundat en una entrevista Gemma Nierga a Televisió Espanyola, en el programa ‘Cafè d’idees’.

Notícies relacionades

Duran ha afirmat que quan la justícia dicti sentència se sabrà què ha passat i ha afegit que en el cas Palau ja es va concloure que no hi havia hagut corrupció. «Crec que s’han retornat diners, no tinc res més a afegir-hi», ha dit.

L’exlíder de Unió ha recordat l’episodi de Pasqual Maragall parlant del «problema del 3% de Convergència i Unió» i ha dit que Maragall va parlar sobre rumors i ha afegit que Alfredo Pérez Rubalcaba li va trucar de seguida per preguntar-li si en sabia alguna cosa.