Text de l’expresident a Twitter

Puigdemont rebutja acollir-se a una reforma a la baixa del delicte de sedició

«No entenc quin és el benefici» per a l’independentisme, afirma l’eurodiputat de Junts

Puigdemont rebutja acollir-se a una reforma a la baixa del delicte de sedició

ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident Carles Puigdemont rebutja la reforma a la baixa del delicte de sedició, que negocien el Govern central i ERC. En un text penjat a Twitter, el fundador de Junts per Catalunya opina que les «solucions personals» no resoldran el conflicte polític sobiranista i rebutja obertament que se l’inclogui en les negociacions sobre aquesta reforma del Codi Penal.

A més, Puigdemont assegura que «gent del PSOE» l’ha visitat en diverses ocasions a Waterloo (Bèlgica) per oferir-li «expectatives d’un bon tracte, via reforma del Codi Penal, i un indult» si compareixia abans davant del Tribunal Suprem. Una cosa que per cert sí que ha fet la consellera Meritxell Serret. L’expresident suggereix que el president del Govern central, Pedro Sánchez, està al cas d’aquestes suposades ofertes.

Sobre aquest tema, l’eurodiputat de Junts assegura: «Puc entendre els beneficis que té per a l’Estat espanyol el fet que jo acceptés una resolució basada en la reforma del Codi Penal, però els beneficis per al procés d’independència no els veig enlloc».

Crítica al PSOE i ERC

Notícies relacionades

Puigdemont es queixa que en les negociacions entre el PSOE i ERC «torni a sortir la necessitat de resoldre la meva situació personal» i insisteix que ell no ho ha demanat ni autoritzat.

A la carta, l’expresident eludeix valorar la decisió d’altres independentistes que sí que han anat al Suprem o valorar l’indult concedit als presos, entre ells dirigents del seu propi partit. I insisteix que rebutja la reforma del delicte de sedició i la hipòtesi de ser indultat després de tres anys de condemna: «Per a la meva vida personal seria un alleujament. Però seria una renúncia política que no estic disposat a acceptar».