L’exministre Narcís Serra revela que l’extrema dreta va ultimar un cop d’Estat contra Felipe González

  • L’atac estava previst per a la jornada de reflexió prèvia a les eleccions del 1982, en les quals el PSOE va obtenir la seva primera victòria i presidència del Govern

L’exministre Narcís Serra revela que l’extrema dreta va ultimar un cop d’Estat contra Felipe González
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un grup d’extrema dreta tenia preparat un cop d’Estat per a la jornada de reflexió de les eleccions generals del 28 d’octubre de 1982, les primeres que va guanyar el PSOE, segons ha revelat per primera vegada aquest diumenge el que era ministre de Defensa Narcís Serra.

Serra, en un acte organitzat pel PSC per commemorar els quaranta anys d’aquell triomf, ha explicat que, sent ja alcalde de Barcelona, a primera hora del matí del 10 d’octubre va trucar a l’ajuntament el llavors candidat socialista a la Presidència del Govern, Felipe González. González va demanar a Serra que viatgés urgentment a Madrid, on tots dos es van reunir amb qui llavors era ministre de Defensa en funcions, Alberto Oliart.

Notícies relacionades

El ministre d’UCD els va explicar que havia preparat un cop d’estat per al dia 27 d’octubre, jornada de reflexió. Aquesta informació va portar González a dir-li a Serra «has d’acceptar» ser el nou ministre de Defensa, un càrrec que, coneixedor de les possibilitats de ser el pròxim president del Govern, ja li havia ofert el juliol de 1982.

Aquell mes, Serra va rebutjar l’oferta perquè creia que era més útil a l’alcaldia de Barcelona que com a ministre, càrrec que va ocupar finalment després del triomf del PSOE del 28 d’octubre amb un encàrrec de González: «Prou de cops».