Codi Penal

Sánchez, després del gest d’ERC: el delicte de rebel·lió es canviarà si hi ha «majoria» en el Congrés

El president del Govern no descarta una modificació del Codi Penal en aquest sentit i recorda que va ser uns dels seus compromisos de legislatura

Sánchez, després del gest d’ERC: el delicte de rebel·lió es canviarà si hi ha «majoria» en el Congrés
1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

Amb els tercers Pressupostos de la legislatura encarrilats, després de l’anunci d’ERC que no presentarà l’esmena a la totalitat amb què ha amenaçat en els últims dies, el president del Govern, Pedro Sánchez, va tenir aquest divendres des de Brussel·les un gest amb aquesta formació i va avalar la reforma del Codi Penal per reduir les penes dels delictes de rebel·lió i de sedició, que els republicans li demanen.

«Saben quina és la meva posició i és pertinent dir-ho aquí a Brussel·les, l’any 2017 ens va deixar algunes lliçons de deures i tasques que té pendent la democràcia (espanyola) des de fa molt temps», va assenyalar. Perquè «tenim un Codi Penal que en alguns delictes no és homologable» a altres països europeus i ho diuen així «els mateixos penalistes».

Però, això va afegir, «no pot ser un exercici de teoria». «Aquest compromís s’ha de forjar i materialitzar a les Corts Generals i per a això necessitem suport parlamentari». «Cal veure si els tenim», tot i que, «en el dia d’avui no ho sembla».

Notícies relacionades

Malgrat això, Sánchez s’ha cuidat molt de tancar la porta. Al contrari. «El Govern manté el seu compromís que, si hi ha una majoria parlamentària per a la reforma, es complirà amb unes de les promeses de la investidura». Una, va afegir, que és personalment «meva».

No obstant, el president sí que va reclamar que aquest assumpte no es barregi amb el debat dels Pressupostos, una petició que en les últimes setmanes també s’ha realitzat des del Ministeri d’Hisenda.