El jutge de Reus inicia l’expulsió de l’activista islamista Said Badaoui

El jutge de Reus inicia l’expulsió de l’activista islamista Said Badaoui

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El jutjat d’instrucció de Reus ha acordat l’internament de Mohamed Said Badaoui al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona, mentre està pendent l’execució de l’ordre d’expulsió decretada pel Ministeri d’Interior.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest divendres de la decisió adoptada pel jutjat d’instrucció de Reus en funcions de guàrdia, que va rebre detingut Mohamed Said Badaoui dimarts passat.

L’Audiència Nacional havia rebutjat aquest dijous suspendre l’expulsió de Said Badaoui, president de l’Associació en defensa de la Comunitat Musulmana de Reus (Tarragona), a qui la Policia atribueix haver adoctrinat mitjançant la «difusió de postulats radicals progihadistes», sobretot a menors.

La Sala Contenciosa Administrativa havia rebutjat deixar en suspens la seva expulsió i la d’Amarouch Azbir, detingut dimarts a Vilanova i la Gertrú (Barcelona), al considerar que han de prevaler els interessos de caràcter general davant les seves circumstàncies personals.

Badaoui fa més de 30 anys que viu a Reus però va ser expulsat pels seus postulats «radicals a favor del gihadisme» i la «tasca adoctrinadora» a l’àrea de Tarragona, segons Interior.

L’origen de l’ordre de detenció és una denúncia de la Comissaria General d’Informació per «radicalisme ideològic» i per ser «un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox». Segons aquesta denúncia, Badaoui «predica amb una influència tal que des de la seva arribada s’ha produït un augment del radicalisme a la zona de Tarragona a causa del seu discurs».

L’informe policial acusa l’activista d’acostar-se a col·lectius vulnerables, sobretot menors no acompanyats, principalment d’origen marroquí. També apunta que té «vinculacions amb individus radicals relacionats amb el terrorisme» i ha portat a terme pràctiques «de foment del victimisme i l’occidentalofòbia».

Notícies relacionades

Badaoui va ser arrestat juntament amb el també activista islàmic de Vilanova i la Geltrú Amarouch Azbir dimarts passat. Dimecres se’ls va traslladar a Madrid i aquest dijous van tornar a ser traslladats a Catalunya.

Dimecres, unes 250 persones es van concentrar a la plaça Mercadal de Reus per reclamar la seva llibertat. Entre els assistents hi havia membres de la comunitat musulmana de la localitat, d’entitats i regidors d’ERC i la CUP.

Temes:

Islamisme Reus