Reunió del Consell Executiu

El Govern nega tota «ingerència política» en la crisi dels Mossos

L’Executiu atribueix el cessament d’Estela a la falta d’entesa del responsable policial amb el conseller Elena

El Govern nega tota «ingerència política» en la crisi dels Mossos

ACN / NÚRIA TORRES

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern nega que hi hagi hagut cap «ingerència política» en el cessament del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, i ha atribuït la decisió a una qüestió de «lideratge» per part del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per aplicar «el seu propi projecte, per a l’actualitat i per al futur, del cos policial», ha dit la portaveu Patrícia Plaja, que ha assenyalat que els objectius d’aquest full de ruta del titular de la Conselleria són «la modernització i la feminització» de les estructures de la policia catalana. «No hi ha ningú imprescindible», ha sentenciat.

Plaja ha concretat que el cessament d’Estela «no té cap relació» amb la sortida de Junts de l’Executiu; «és una coincidència temporal», ha afegit. Segons el relat del Govern, es tracta d’una falta d’«entesa» entre l’exresponsable policial i el mateix conseller, amb una incidència en concret, la setmana passada i a compte del nomenament de sis nous comissaris, que va accelerar la destitució.

Amb tot, Plaja ha reconegut que, amb un historial de sis responsables en 20 anys, «la situació del cos dels Mossos d’Esquadra no és la desitjada i cal fer autocrítica». Elena compareixerà davant del Parlament per donar compte dels canvis en la cúpula del cos policial.

Notícies relacionades

Estela, en la seva carta de comiat als membres del cos policial, els insta a mantenir els valors de servei públic de la policia catalana i fer-ho amb la «màxima i radical neutralitat política».

Respecte als pressupostos de la Generalitat, l’Executiu ha allargat l’expectativa de la seva aprovació per part del gabinet de Pere Aragonès, com a mínim, fins a mitjans de novembre. «La consellera Natàlia Mas fa una setmana que ocupa el càrrec. Es preveu que es treballi amb la màxima celeritat», ha apuntat.