Roda de premsa al Parlament

Junts exigeix una qüestió de confiança abans de negociar els pressupostos

Batet evita negar «legitimitat» al Govern com va plantejar Laura Borràs

zentauroepp51539919 grafcat9387  barcelona  31 12 2019   la portavoz de jxcat  l191231125248

zentauroepp51539919 grafcat9387 barcelona 31 12 2019 la portavoz de jxcat l191231125248 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Albert Batet, president de Junts al Parlament, ha condicionat la negociació dels pressupostos de l’any vinent al fet que abans el president se sotmeti a una qüestió de confiança. «No són els pressupostos que faria Junts si governés en solitari». «Abans de parlar de pressupostos el president ha de resoldre la confiança que té el seu Govern en el Parlament». «No es pot començar la casa per la teulada», ha afegit el dirigent de JxCat. Batet ha evitat afirmar que el Govern no té legitimitat i l’ha qualificat de «feble» i mancat de suports i ha mantingut la hipòtesi de les eleccions anticipades si no se supera la qüestió de confiança.

«Primer hem de veure si a ERC s’aclareixen o no, perquè Junqueras vetava el PSC i s’obria a prorrogar-los, avui Aragonès contempla que s’aprovin amb Junts i la CUP». «S’hauran d’aclarir entre el senyor Junqueras i el senyor Aragonès», ha afegit. I en relació amb l’apel·lació del president a la responsabilitat de Junts, ha respost que «hem de ser responsables, rigorosos, el president va cessar el vicepresident i va tenir ocasió de manifestar el seu compromís amb el pacte» de legislatura. «Hi ha hagut un canvi radical d’orientació política», ha afegit.

Notícies relacionades

«El president no va complir l’acord, ha variat l’orientació del Govern i la seva composició i no es pot fer com si res, principi de realitat. Abans de parlar de pressupostos toca que el president presenti una qüestió de confiança i veure quines majories té per governar».

«Oposició constructiva» a un «Govern dèbil»

«Farem una oposició constructiva i proactiva, tenim 32 diputats, farem valer els nostres vots i tota la nostra força amb exigència i responsabilitat», ha assegurat, però ha evitat afirmar que el nou Executiu no té legitimitat. Dit això, ha carregat contra el Govern i el president, afirmant que la seva aposta no és la independència ni el mandat de l’1-O. A més, ha assegurat que l’Executiu és «dèbil» i no té «l’aval de les urnes» ni la «confiança parlamentària». Batet ha anunciat una ronda de reunions amb organitzacions de la societat civil, agents socials i econòmics i també grups parlamentaris.