Sentència

Condemnat a quatre mesos de presó Antonio Baños per negar-se a contestar a Vox en el judici del procés

  • Eulàlia Reguant va ser condemnada a multa de 13.500 euros per no incorporar accessòries a la pena de presó

Condemnat a quatre mesos de presó Antonio Baños per negar-se a contestar a Vox en el judici del procés

ANDREA ZAMORANO/ACN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Jutjat Penal número 30 de Madrid ha condemnat a quatre mesos de presó l’exdiputat de la CUP Antonio Baños per un delicte de desobediència greu a l’autoritat per negar-se a contestar a Vox en el judici del procés que es va celebrar al Tribunal Suprem. La pena és superior a la imposada a la diputada del Parlament Eulàlia Reguant per la mateixa conducta, tot i que la del periodista encara no és ferma.

Notícies relacionades

En el cas de Reguant, que com a aforada va ser jutjada en el Tribunal Suprem, es va entendre que la imposició d’una multa de 13.500 era suficient i proporcionada a la seva capacitat adquisitiva com a diputada del Parlament, mentre que la pena de quatre mesos de presó sol·licitada per la fiscalia comportava altres penes accessòries com la inhabilitació que complicaven la seva permanència al Parlament.

Tanmateix, en el cas de Baños va ser jutjat en un jutjat Penal, davant el qual es va negar a declarar per no poder fer-ho en català i considerar el castellà «una llengua estrangera». La magistrada el considera responsable d’un delicte de desobediència greu a l’autoritat per negar-se a contestar a Vox en el judici del procés i el condemna a allò sol·licitat per la fiscalia.