Interior

L’objectiu de Marlaska: augmentar la presència de la dona a la Guàrdia Civil

«La seva carrera al cos està limitada per diverses circumstàncies, i la més evident és la dificultat de compaginar-la amb una plena vida privada», afirma el ministre

L’objectiu de Marlaska: augmentar la presència de la dona a la Guàrdia Civil
1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha recolzat i ha aplaudit aquest diumenge a Lleó l’aposta de la Guàrdia Civil per l’aplicació d’iniciatives d’acció positiva per incrementar el nombre de dones al cos.

«És l’únic camí possible per permetre’ns adequar la presència femenina a la Guàrdia Civil a la societat a la qual serveix», ha afirmat amb referència a les mesures anunciades recentment en aquest sentit, com la de reservar un percentatge de places per a dones en futurs processos selectius d’Institut armat. «La carrera professional de la dona a la Guàrdia Civil està limitada per diverses circumstàncies, i la més evident és la dificultat de compaginar-la amb una plena vida privada», ha remarcat durant el seu discurs en la celebració dels actes centrals de la patrona de la Guàrdia Civil que han tingut lloc aquest diumenge a Lleó. «És hora de deixar anar llast i de permetre un accés real i efectiu», ha expressat.

A la cerimònia a la capital lleonesa, que culmina una setmana en què s’han organitzat nombroses activitats i iniciatives culturals, hi ha assistit també el president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, entre altres autoritats.

En la seva intervenció, el ministre de l’Interior ha felicitat la Guàrdia Civil i ha destacat en particular la seva participació en la lluita contra els incendis forestalsdurant aquest estiu. «Només a Castella i Lleó, més de 3.000 homes i dones de la Guàrdia Civil han col·laborat en l’auxili a la població en més de 600 incendis i han fet possible el rescat de gairebé un miler de persones i l’evacuació de més de 14.000», ha dit sobre aquesta qüestió.

Notícies relacionades

Grande-Marlaska també ha remarcat la «proximitat al ciutadà» de la Guàrdia Civil per garantir la seguretat a l’Espanya del repte demogràfic.

El ministre ha destacat la inversió en recursos humans del Ministeri de l’Interior des del 2018 fins a superar els 154.500 efectius de Guàrdia Civil i Policia Nacional aquest agost, a punt del màxim històric del 2011.