Departament de Drets Socials

Carles Campuzano, un veterà convergent amb ànima social

  • Ha desenvolupat gran part de la seva carrera a Madrid i va deixar el PDECat quan Puigdemont va assumir el comandament

Carles Campuzano, un veterà convergent amb ànima social

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carles Campuzano va ser un dels primers convergents que va baixar del barco quan Carles Puigdemont va assumir el comandament de la nau i va posar rumb a Ítaca. Dins l’espai de centredreta es va afanyar a representar l’ànima socialdemòcrata, exercint des del partit conservador com a interlocutor dels sindicats i les organitzacions socials. Gran part de la seva carrera política l’ha desenvolupat fins ara a Madrid. Diputat al Congrés des de 1996 i de manera ininterrompuda fins al 2019, va ocupar la segona fila mentre Duran i Lleida va ser la referència a Madrid i després de la ruptura entre Unió i Convergència va assumir més galons.

Notícies relacionades

Docte en qüestions relatives a les pensions i l’àmbit del treball, va saber votar a favor de la reforma laboral de Mariano Rajoy el 2012 i preacordar la derogació de part d’aquesta amb el primer Govern en solitari de Pedro Sánchez, amb Magdalena Valerio de ministra de Treball. L’avanç electoral i un precari equilibri parlamentari no van permetre fer arribar a bon port l’esmentat principi d’acord i aquesta va ser l’última legislatura de Campuzano al Congrés. El 2020 es donaria de baixa del PDECat per les seves diferències amb la direcció unilateralista de Carles Puigdemont. I de la política va passar a dirigir Dincat, una federació que agrupa 300 entitats socials i representa més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.

Coneixedor d’entitats socials

Aragonès fitxa així un coneixedor de les entitats socials, que en l’actualitat exercia com a dirigent de la patronal del sector i amb bons contactes en un espai en què històricament l’òrbita convergent ha tingut influència. Un dels primers reptes que tindrà serà l’encaix de la ràpida pujada del salari mínim interprofessional més enllà dels actuals 1.000 euros, ja que entre els treballadors de les entitats aquest és el sou més habitual i els últims anys hi ha hagut fortes tensions a causa dels increments significatius aprovats pel Govern. Aquí el Govern assumeix la meitat del cost de la contractació dels treballadors en Centres Especials de Treball, on operen una mica més de 20.000 persones.