Crisi a l’Executiu

Els comuns avisen Aragonès que el seu nou Govern neix «mort» i sense el seu suport

«ERC continua pensant que es pot governar Catalunya amb 33 escons», critica Albiach

Els comuns avisen Aragonès que el seu nou Govern neix «mort» i sense el seu suport

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha llançat aquest diumenge un missatge d’alerta dirigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès: si pretén governar només amb la força d’ERC, el seu Govern «neix mort i, per tant, no podrà comptar amb el suport» dels comuns.

Així ho ha afirmat des del seu compte a Twitter, després de constatar que el Govern que està confeccionant Aragonès després de la sortida dels consellers de JxCat només pretén sustentar-se en ERC, més enllà de buscar la col·laboració parlamentària amb altres grups independentistes i amb els comuns.

«A aquestes hores, veiem que ERC continua pensant que es pot governar Catalunya amb 33 escons. És un govern que neix mort i, per tant, no podrà comptar amb el nostre suport. L’única manera d’evitar eleccions és generar un bloc estable de legislatura. Qui ho ha de fer no ho està fent», ha advertit.

Notícies relacionades

Albiach va conversar ahir dissabte amb Aragonès sobre la nova situació creada per la decisió de JxCat d’abandonar el Govern, segons han explicat a Efe fonts coneixedores del contacte, que han indicat que la conversa va ser «cordial» i tots dos es van emplaçar a continuar parlant en els pròxims dies.

No obstant, no entra en els plans d’Aragonès convidar En Comú Podem –que disposa de vuit diputats al Parlament, que tampoc garantirien a ERC la majoria absoluta, situada en 68– a formar part del nou Govern.