Ruptura de la coalició

Turull a Aragonès: «O qüestió de confiança o eleccions»

  • El secretari general de Junts insta el president que clarifiqui si disposa de prou suport per continuar la legislatura

Turull a Aragonès: «O qüestió de confiança o eleccions»

ANNA BERGA / ACN / DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha manifestat que l’actual Govern en solitari d’ERC no té actualment prou suport per continuar amb la seva acció legislativa i els ha de clarificar. «El president, si té altres suports, seria bo que ho constatés», ha afirmat en una entrevista a Rac-1. El dirigent postconvergent ha instat així Pere Aragonès a formalitzar nous acords amb el PSC i els comuns per fer constar el gir respecte al pacte amb què Junts i la CUP el van fer president. És per això que ha instat Aragonès a sotmetre’s a una qüestió de confiança en el Parlament per determinar si té prou suport per seguir o que convoqui noves eleccions.

Notícies relacionades

Turull ha recuperat la qüestió de confiança que va plantejar Junts a Aragonès en seu parlamentària i que va acabar precipitant la ruptura de la coalició després que la militància de Junts decidís majoritàriament que el partit havia de sortir del Govern. El resultat d’aquesta consulta el va comunicar Turull a Aragonès pocs minuts abans que es fes públic a través d’un missatge de text. «Li vaig enviar un missatge i després ell em va trucar», ha explicat Turull en una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

El dirigent postconvergent considera que ha de ser el president qui mogui fitxa i reforci la seva posició per una d’aquestes dues vies. Des de Junts no han discutit internament precipitar una decisió a través d’una moció de confiança. Tampoc tenen una posició predefinida sobre els nous Pressupostos, que ja els tenia pràcticament liquidats el fins ara conseller d’Economia, Jaume Giró (de Junts). «Hem de veure quins Pressupostos arriben», s’ha limitat a dir Turull al respecte. «Però abans de la matèria va l’ànima. ¿Amb quins suports els tirarà endavant? [...] No serem els que aguanten l’escala d’aquells que, en comptes de posar maons per construir la independència, els estan traient», ha declarat.