Reubicació després de la suspensió de la presidenta

Laura Borràs mira de ‘col·locar’ el seu ex cap de gabinet a la Diputació de Barcelona

Els postconvergents proposen l’exassessor al Parlament perquè ocupi un càrrec a l’ens supramunicipal en què governen amb el PSC

Laura Borràs mira de ‘col·locar’ el seu ex cap de gabinet a la Diputació de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot just 15 dies després que el Parlament cessés, amb efecte el 30 de setembre, quatre dels sis assessors que tenia Laura Borràs quan exercia com a presidenta de la Cambra, aquesta ja ha trobat col·locació per al que realitzava funcions de cap de gabinet, Salvador Esteve Balaguer. Esteve ha sigut proposat per Junts per Catalunya com a assessor del seu grup a la Diputació de Barcelona, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

Junts es troba en el govern de la diputació, gràcies a un pacte amb la força majoritària, el PSC, que va apartar ERC. La mateixa Borràs ha marcat diverses vegades distàncies amb aquest pacte i s’ha mostrat, fins i tot, partidària de trencar-lo, precisament, per no col·laborar amb els socialistes.

Notícies relacionades

L’aliança dels postconvergents amb el PSC s’ha convertit en l’ariet percussor dels republicans per denunciar una suposada falta de voluntat d’aquesta unitat que tant exigeix Junts, tant en el Govern, com a les Corts. I per acabar-ho d’adobar tot això en el context d’una administració provincial que ha sigut sempre objecte de les crítiques del nacionalisme català per entendre que la divisió per províncies correspon a un estat centralista amb el qual no estan conformes.

Curiosament, la Diba (com se la coneix) ha estat sempre governada pel PSC, que la va arribar a convertir en la seva quarter d’hivern on refugiar-se quan les circumstàncies electorals no els eren favorables. Només entre el 2011 i el 2015 va estar en mans d’un altre partit, de CiU, i el seu president va ser el pare del cap de gabinet de Borràs, el que va ser també alcalde de Martorell, Salvador Esteve Figueres.