El Govern exigeix al PP que desbloquegi aquest dilluns el Poder Judicial

  • Isabel Rodríguez apressa Feijóo a escoltar la UE i sortir de la seva «rebel·lia constitucional»

El Govern exigeix al PP que desbloquegi aquest dilluns el Poder Judicial
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha demanat al Partit Popular que «d’una vegada per totes comenci aquest dilluns» prenent la decisió de desbloquejar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que surti així de la «rebel·lia constitucional». 

«És realment dramàtic que un partit polític, i encara més el principal de l’oposició, es dediqui a incomplir la Constitució i bloquejar una institució tan important», ha remarcat Rodríguez aquest diumenge. Segons el parer de la portaveu de l’Executiu, la recent visita del comissari de Justícia de la Unió Europea, Didier Reynders, «ha posat en evidència que el PP no compleix la Constitució» i causa «un bloqueig indesitjable per a la justícia espanyola que afecta la reputació del país en el context europeu». Per això, espera que els populars hagin reflexionat aquest cap de setmana i facin el pas per sortir de l’«anomalia» en el CGPJ.

En aquest sentit, ha criticat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, esperi rebre una trucada de Pedro Sánchez «per complir la Constitució»: «Aquí no caben ni converses ni trucades, a cap espanyol se li acut dir que per complir la Constitució cal trucar-li. La Constitució ens apel·la a tots».

El debat fiscal

D’altra banda, Rodríguez ha posat èmfasi en el fet que el debat fiscal de l’última setmana ha permès contrastar models, el del Govern, centrat en «reforçar l’Estat del benestar», i el de Feijóo, que és «el mateix» que el de l’expresident del Govern Mariano Rajoy, els temps de crisi del qual van ser els de «més acomiadaments de la història, més taxa d’atur i treballadors sense prestació». 

«Rajoy tenia les amnisties per als seus amics rics i Feijóo té aquells de grans rendes, grans patrimonis. Feijóo es posa del costat dels bancs i les energètiques impedint un impost per als beneficis extraordinaris o votant-hi en contra. Igual que Rajoy, que el que va fer va ser regalar els diners públics a la banca en lloc de protegir les famílies desnonades,» ha remarcat. En aquest context, ha reivindicat que el pla fiscal de l’Executiu «porta amb si una justícia social», una línia en què, ha assegurat, es continuarà treballant en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

«Els PGE es donen la mà amb aquesta política fiscal», ha aplaudit, per precisar que el compromís del Govern és tenir els Pressupostos «en temps i forma» perquè «entrin en vigor a principis d’any». 

Notícies relacionades

«Tenim temps i marge per treure uns bons Pressupostos. Els treballs continuen tota la setmana fins que arribin al Consell de Ministres i estan molt avançats», ha dit, mentre «no ha descartat ni ha confirmat» que puguin anar al Consell de Ministres d’aquest dimarts.

Rodríguez ha incidit que tant els PGE com la política fiscal «van en la direcció de donar tranquil·litat per protegir les famílies [...] i que alhora Espanya continuï avançant amb el desenvolupament i desplegament dels Fons de Recuperació», per reforçar la política energètica, entre altres qüestions.