Fòrum de La Toja

Sánchez defensa el nou paquet fiscal: «Els més rics han de donar un cop de mà»

  • El president del Govern insisteix que «els costos de la crisi no poden recaure en exclusiva en la classe mitjana i treballadora», com va passar el 2008

  • El líder socialista ofereix el seu discurs per videoconferència, a causa del positiu en covid: «Estic bé, amb una mica de grip»

Sánchez defensa el nou paquet fiscal: «Els més rics han de donar un cop de mà»

JUANJO MARTÍN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pedro Sánchez ha dedicat aquest dissabte bona part del seu discurs en la clausura del Foro La Toja-Vínculo Atlántico a defensar el seu pla de mesures fiscals. «Els més rics han de donar un cop de mà», ha dit el president del Govern sobre la reforma, pactada entre el PSOE i Unides Podem, que inclou rebaixes per a les rendes de fins a 21.000 euros i pujades per a les rendes de capital a partir de 200.000 euros i els patrimonis nets a partir de 3 milions d’euros

«Hem de ser conseqüents i dotar d’ingressos el nostre Estat del benestar. ¿Qui l’ha de sufragar? La resposta està inscrita en la Constitució i en l’experiència històrica. L’hem de costejar tots els ciutadans en proporció amb els nostres ingressos. Resulta estrany que s’hagi de defensar allò que és obvi. Els qui més en tenen han d’aportar més a la caixa comuna», ha assenyalat el líder socialista, i ha remarcat que només amb la pujada a les rendes més altes es cobriran els 172 milions d’euros aprovats per reforçar el sistema de salut. En sentit invers, els treballadors amb sous més baixos i els jubilats es beneficiaran de rebaixes que oscil·len entre els 300 i els 600 euros. 

«¿On són millors els diners, en unes quantes butxaques o en l’atenció primària?», s’ha preguntat Sánchez per videoconferència, ja que no ha pogut traslladar-se a l’illa d’A Toxa (Pontevedra) a causa del seu recent positiu en covid. «Estic bé, amb una mica de grip», ha explicat el president des de la Moncloa.

Contra el ‘campi qui pugui’

Notícies relacionades

«¿Quin Estat del benestar volem? ¿Acceptem amb naturalitat que una persona caigui en la pobresa per no poder pagar una operació de maluc? A Espanya, una persona s’hipoteca per comprar una vivenda. ¿Però acceptem com a lògic que hagi de fer-ho per enviar la seva filla a la universitat? ¿Volem que les solucions depenguin de la butxaca dels ciutadans? ¿Ens entreguem a la doctrina del ‘campi qui pugui’?», ha insistit Sánchez, que, com en altres ocasions, ha incidit en les diferents receptes contra la crisi del 2008 i l’actual. 

«Ho diré amb claredat –ha conclòs el president del Govern. Aquesta vegada els costos de la crisi no poden recaure en exclusiva en la classe mitjana i treballadora, com va passar després de la crisi financera. Els més rics han de donar un cop de mà per tirar endavant el país».