Es va presentar fins a dues vegades a les autonòmiques

Comunista i ateu: el dia que el pare de Georgia Meloni es va presentar a les eleccions de les Balears

Francesco, progenitor de la líder italiana d’extrema dreta, es va establir a Mallorca després de residir a les Canàries i va formar part el 2007 i 2011 de les llistes de la formació Ciutadans en Blanc

Comunista i ateu: el dia que el pare de Georgia Meloni es va presentar a les eleccions de les Balears
3
Es llegeix en minuts

Al pare de Giorgia Meloni també li va picar el verí de la política. L’entrada de Francesco Meloni Incrocci en el món de les ideologies i les eleccions es va materialitzar a Mallorca, on es va presentar fins i tot en dues ocasions en els comicis autonòmics. Ho va fer sota el paraigua de la formació Ciutadans en Blanc, més plataforma cívica que partit tradicional. El seu objectiu era aconseguir el vot en blanc computable i la reforma de la llei electoral. 

El 2007, el pare de la líder d’extrema dreta i guanyadora dels comicis italians diumenge passat consta a les llistes de l’esmentada formació per a les eleccions al Parlament balear i al Consell com a número 9. El partit que aspirava a canviar el sistema, amb Aquiles Antonio Balle Blanes com a candidat, va aconseguir 1.216 vots a la cambra legislativa i cap escó. En el Consell, va aconseguir 937 vots. 

Franco –així l’anomenaven tots– va ascendir llocs en els següents comicis balears: a les llistes del 2011 es va presentar com a número 5. Ciutadans en Blanc va millorar els seus resultats. Van obtenir 3.163 vots, i va quedar just per darrere d’Esquerra Republicana. El nom de Francesco Meloni també consta a les municipals de Palma del 2011 i a les llistes al Senat de la formació Escons en Blanc per a les eleccions generals del novembre del 2011.

Meloni es va mudar a Espanya en la dècada dels vuitanta. Es va instal·lar a l’illa de La Gomera, on va deixar una profunda empremta. Encara els veïns el recorden. «Regentava el restaurant Marqués de Oristano», explica a aquest diari via telefònica un oriünd de San Sebastián de La Gomera que demana anonimat. «Era el típic establiment on es reunia una àmplia representació social de la zona, contractistes i l’alta societat de l’illa», explica. A principis dels noranta, el negoci va desaparèixer. Va adquirir l’immoble on era ubicat el cabildo de l’illa, que el va cedir a l’UNED per posar en marxa la seva seu. La sortida de La Gomera de Franco va ser pel que sembla problemàtica, segons els veïns. Així mateix, va tenir descendència a la zona (quatre fills) amb una altra dona, asseguren. Després de la seva fuga de les Canàries (corren molts rumors sobre la vida de Francesco a l’arxipèlag), hi ha moltes incògnites sense aclarir. L’únic rastre que apareix d’ell és el 2001 en una societat limitada amb seu a Madrid, No Fumo Más S.L. La pista es reprèn anys després a Mallorca, el 2007, amb la seva aparició a les llistes electorals.

Comunista i ateu

Comunista i ateuEl que també es coneix del pare de Meloni és que tenia idees comunistes i era ateu. S’estudia la teoria que per oposició i venjança la seva filla va simpatitzar de seguida amb el postfeixisme. La líder d’extrema dreta va reconèixer en una entrevista que quan va morir el seu pare fa diversos anys de leucèmia no va sentir «ni odi, ni desgrat. No vaig sentir res, era com si hagués mort un personatge de la televisió»

Notícies relacionades

El progenitor de la que pot convertir-se en la primera dona al capdavant del Govern italià va abandonar la seva dona i les seves dues filles (Georgia i Arianna) posant rumb a les Canàries en un barco anomenat ‘Caballo Loco’ i mai va tornar a casa. El contacte familiar des d’aquell moment es va basar únicament en les visites de dues setmanes a l’any de les dues germanes a La Gomera. Els viatges de Giorgia a les Illes Afortunades es van acabar quan va complir onze anys. La italiana recorda una dura conversa amb el seu pare i explica en la seva biografia quin va ser el detonant per tallar d’arrel el vincle amb ell: «Va desaparèixer en un barco i ens va deixar amb la seva parella. Vaig decidir que no el tornaria a veure mai més». 

Aquest abandonament va abonar l’actual ideologia política de Georgia Meloni, per exemple, el seu rebuig de l’adopció per a les persones soles o homosexuals. La italiana ha explicat en més d’una ocasió que si defensa tant la família tradicional és perquè precisament va créixer amb aquesta carència. La seva mare, Anna Paratore, és un dels seus pilars.