Intervenció dels anticapitalistes en el debat de política genreal

La CUP esmena el Govern i compara Aragonès amb Mas

Reguant censura la «pueril pugna partidista Junts-ERC»

La CUP esmena el Govern i compara Aragonès amb Mas

Job Vermeulen

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La CUP ha convertit la seva intervenció en el debat de política general en una esmena a la totalitat –una altra més– al Govern malgrat que va recolzar la investidura del seu president, Pere Aragonès. «El Govern que vostè presideix no està per» a un gir social i sobiranista, ha conclòs la diputada anticapitalista Eulàlia Reguant. Aragonès en la seva rèplica ha evitat el xoc davant una intervenció que ha qualificat «una mica injusta» i ha buscat punts d’acord.

«El miratge d’un gir nacional i social s’ha esvaït ràpidament»; ha conclòs Reguant, que ha denunciat la «convergentització» d’ERC i del Govern, ha comparat Aragonès amb l’expresident Artur Mas –que la CUP s’enorgulleix d’haver portat «a la paperera de la història»– i ha assegurat que el PSC és l’autèntic «sottogoverno» de la Generalitat. I ha carregat contra ERC i Junts per la batalla «partidista per l’hegemonia», que ha qualificat de «pueril pugna partidista i individualistes per les quotes de poder, cosa que ens avergonyeix».

Sense «mesures transformadores»

En polítiques socials, la diputada cupaire ha acusat Aragonès d’afirmar «que tot va bé» i ha afegit: «¿A qui li va bé?». «Ha fet un discurs més propi d’un dirigent de la patronal que d’un president de la Generalitat», ha descrit, censurant el paquet de mesures socials: «Són cops de xec i anuncis: cap horitzó de canvi ni cap mesura transformadora, cap».

«Ha fet un discurs propi d’un dirigent de la patronal»

Les «fórmules màgiques» i el «partidisme»

En relació amb el procés Reguant ha desqualificat la proposta de «claredat democràtica» d’Aragonès, «que la Moncloa no ha trigat ni 30 minuts a descartar». «La qual cosa ens remet a la taula de diàleg, que es demostra una eina inútil, reduïda a una bilateral entre ERC i el PSOE amb resultats més aviat pobres», ha conclòs.

Notícies relacionades

La diputada de la CUP ha admès que l’independentisme no té «fórmules màgiques» però s’ha queixat que davant d’això es formulin «propostes retòriques per mirar de guanyar l’hegemonia partidista i poca cosa més». En tot cas, la portaveu cupaire ha demanat «cuinar una nova estratègia que permeti recuperar la iniciativa.

Aragonès desafia la CUP a implicar-se

Aragonès ha qualificat d’«una mica injusta» la intervenció de la diputada cupaire i ha lamentat que la CUP hagi donat poc temps «als canvis que s’han de produir» i ha emplaçat la CUP a decidir «si en aquests canvis, per contribuir a orientar la seva direcció o si mantenen una crítica legítima però que no permet avançar conjuntament».