Renovació del CGPJ

Lesmes prepara la seva marxa i situa el president de la Sala Civil del Suprem com el seu substitut

Lesmes prepara la seva marxa i situa el president de la Sala Civil del Suprem com el seu substitut
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lemes, no anava de farol. En el ple de l’òrgan previst per dijous vinent, dia 29, donarà compte d’un informe tècnic que va encarregar fa uns dies sobre la seva eventual substitució, que conclou que, d’acord amb la Llei Orgànica del Poder Judicial, correspondria exercir l’actual president de la Sala Civil del Tribunal Suprem, Francisco Marín Castán.

Notícies relacionades

Amb això, s’asseguraria la continuïtat operativa d’aquest òrgan, que en cap moment deixaria de funcionar malgrat l’evident repercussió que tindria la seva decisió de no continuar, una possibilitat que va avançar en ocasió del seu discurs oficial davant el rei Felip VI en l’obertura de l’Any Judicial. La raó, la impossibilitat del PSOE i el PP d’arribar a un acord per renovar l’òrgan de govern dels jutges, que d’aquí uns mesos complirà quatre anys en funcions.

Un sector del Consell defensava que, en cas de produir-se el relleu, la llei obligaria a una bicefàlia entre les responsabilitats dels dos òrgans (Suprem i Consell) i que presidència d’aquest últim hauria d’ostentar-la el vocal més antic, que és Rafael Mozo, pertanyent al grup progressista. Les conclusions de l’informe exclouen aquesta doble via de substitució.