Catalunya

Un home pega Puigdemont a l’espatlla i li crida «a la presó» a l’aeroport de Viena

L’expresident de la Generalitat detalla que l’agressor el va pegar a l’esquena

Un home pega Puigdemont a l’espatlla i li crida «a la presó» a l’aeroport de Viena
1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat aquest divendres que ha sigut agredit per un individu quan es trobava a l’aeroport de Viena per tornar a Bèlgica després d’haver pronunciat dijous una conferència sobre el procés independentista català.

Puigdemont, que és eurodiputat de JxCat i que es troba fugit a Bèlgica, va viatjar dimarts a Viena, on dijous va pronunciar una conferència amb el títol ‘The Contestation of Statehood and Sovereignty in Europe: The Case of Catalonia’ a la Central European University de Viena.

Notícies relacionades

Des del seu compte a Twitter, ha explicat que el seu viatge a Àustria ha sigut «profitós» i ha tingut «molt bona acollida»: «Suposo que això molesta determinats personatges. Als que no volien que la universitat m’acollís, per exemple. I l’individu que a l’aeroport m’ha pegat a l’esquena cridant ‘¡a la presó!’, ha marxat corrent i no ha tingut la valentia de donar la cara», ha afegit.

«Ni el rei ni el Govern espanyol han revocat l’‘¡a por ellos!’ que van ordenar fa cinc anys. D’aquí neix la impunitat que exhibeixen. Les desenes de denúncies que he posat per amenaces de mort mai prosperen, perquè ja se sap que la justícia espanyola tracta tothom igual», ha afirmat.