Al marge de la seva «política interna»

Aragonès defensa la relació entre el Govern i Israel quatre mesos després de la moció crítica del Parlament

Alsina, sobre l’acusació a aquest estat d’‘apartheid’ als «Territoris Ocupats»: «No és la posició del Govern»

Aragonès defensa la relació entre el Govern i Israel quatre mesos després de la moció crítica del Parlament
1
Es llegeix en minuts
ACN
Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que el Govern es relacioni amb Israel i tots els pobles i estats del món, «independentment» de la seva «política interna». En una breu compareixença, Aragonès ha remarcat la voluntat del Govern de consolidar els màxims llaços internacionals «amb tothom».

Les paraules d’Aragonès arriben mesos després que el Parlament reconegués al juny que el sistema que aplica Israel als «Territoris Ocupats» és contrari al dret internacional i equival al crim d’apartheid. Aquesta proposta de resolució va ser aprovada en la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació (CAETC) amb el suport de PSC-Units, ERC, CUP i comuns, el vot en contra de Junts i l’abstenció de Vox i Cs.

Notícies relacionades

Precisament, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat que la resolució del Parlament que veu ‘apartheid’ en el règim que Israel aplica a Palestina no representa la visió de l’Executiu català, i que així l’hi va transmetre a l’ambaixadora israeliana en el seu moment: «No és en absolut la posició del Govern, i no és en absolut la posició dels catalans». Ho ha dit en declaracions a la cadena i24NEWS recollides per Europa Press durant el seu viatge a Israel i Palestina, que conclou aquest dijous després de quatre dies en què la consellera s’ha reunit amb entitats, investigadors i dirigents de la regió.

«Aquest viatge té un significat especial perquè mostra clarament que som aquí i volem estrènyer les relacions que han sigut molt bones fins ara», ha dit Alsina. Alsina ha apostat perquè Israel sigui un «soci clau» per a Catalunya a la regió, en el marc dels Acords d’Abraham –que van segellar la pau entre Israel i els Emirats Àrabs– i en les polítiques de la zona del Mediterrani.