Rebaixes fiscals

Feijóo acusa el PSOE d’«armar un enrenou» amb l’impost de patrimoni: «No conec cap país que persegueixi la riquesa»

El líder del PP ha recalcat que l’objectiu ha de ser acabar amb la pobresa

Feijóo acusa el PSOE d’«armar un enrenou» amb l’impost de patrimoni: «No conec cap país que persegueixi la riquesa»
2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest divendres el PSOE d’«armar un enrenou» arran de la decisió de Juanma Moreno d’eliminar a Andalusia l’impost de patrimoni quan el mateix Govern socialista dirigit per José Luis Rodríguez Zapatero el va suprimir el 2007. Dit això, ha recalcat que l’objectiu ha de ser acabar amb la pobresa i ha afirmat que ell no coneix «cap país que persegueixi la riquesa», un dia després de l’anunci del Govern que hi haurà un impost a les grans fortunes.

En la inauguració de la tercera edició de TALEÑT, Feijóo ha assegurat que no és «intel·ligent» que es «criminalitzi» les empreses perquè no són només els seus propietaris, sinó «el conjunt de la plantilla» que les formen. Després de ressaltar que les empreses han de ser «clau» per a la recuperació, ha assenyalat que ell no coneix cap país que li vagi bé si a les seves empreses no els va bé.

«No conec cap país que persegueixi la riquesa, perquè el que cal perseguir és l’eliminació de la pobresa», ha emfatitzat, per afegir que les empreses «han de posar l’espatlla» i que és «a través dels sistemes fiscals» com «es reparteix la riquesa al país».

Elevada inflació i deute públic

Després de posar l’accent en l’elevada inflació, ha destacat, a més, que Espanya ha augmentat el seu deute públic en els últims quatre anys un 20% sobre el PIB, una cosa que fa que sigui un país «molt vulnerable» a l’increment dels tipus d’interès. De fet, ha assenyalat que cada punt de tipus d’interès suposa per als ciutadans un increment només d’interessos de 2.500 milions d’euros.

«Lamento haver de fer aquest diagnòstic del pacient, però comprendrà que si en fes un altre, simplement em dedicaria a la falsa polèmica de parlar de si cal gravar o no un impost com el de patrimoni, que es porta ara en els últims dies», ha manifestat.

Així, ha recordat que l’any 2007 –amb el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero– «s’estava d’acord a eliminar» aquest impost de patrimoni i ha defensat que una comunitat com Andalusia ara decideixi fer-ho quan la seva situació financera li permet eximir-lo. «S’arma un gran enrenou al nostre país pels mateixos que van eliminar l’impost de patrimoni», ha exclamat.

«No m’han elegit perquè els menteixi»

Feijóo ha assegurat que ell no creu que Espanya «no necessiti patrimonis», sinó que, al contrari, pensa que l’objectiu ha de ser «captar talent, és a dir, inversió i patrimoni». A més, ha avisat que, ja que a Europa no hi ha l’impost de patrimoni, hi ha possibilitat que els patrimonis que hi ha «es deslocalitzin» en altres països europeus on no es paga aquest impost.

Notícies relacionades

«Pot sonar a descoratjador el diagnòstic, però com deia Vaclav Havel (expresident de la República Txeca), no m’han elegit perquè els menteixi, i mentre tingui responsabilitat en aquest partit, no els mentiré», ha proclamat, per remarcar que l’«obligació d’un polític és dir la veritat» al seu país de la situació real, perquè només així podran diagnosticar i superar adequadament el problema.

El líder del PP ha lamentat que el que realment és important al país passa desapercebut per «polèmiques artificials» i «contrapolèmiques». Al seu parer, a Espanya hi ha «grans especialistes a desviar l’atenció dels temes importants» quan en aquest moment l’objectiu prioritari ha de ser fer baixar la inflació davant la «pujada desbocada dels preus, la més alta dels últims 40 anys»