Socialisme

Sánchez optarà a presidir la Internacional Socialista

El president del Govern anuncia a Nova York la seva intenció de comandar l’organització a partir del Congrés que se celebrarà a Madrid al novembre

Sánchez optarà a presidir la Internacional Socialista
2
Es llegeix en minuts

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous a Nova York que presentarà la seva candidatura per presidir la Internacional Socialista.

Sánchez ha fet aquest anunci en la seva intervenció en la reunió del presídium d’aquesta organització política que s’ha celebrat a Nova York en els marges de l’inici del nou període de sessions de l’Assemblea de l’ONU.

El PSOE ha informat d’aquesta decisió del cap de l’Executiu, que optarà a la presidència de la Internacional Socialista en el Congrés que aquesta formació celebrarà a Madrid del 24 al 27 de novembre.

La intenció de Sánchez és modernitzar aquesta organització i aconseguir nous objectius en matèria d’igualtat, canvi climàtic, economia justa i defensa de la democràcia.

«Aspiro a aportar la meva experiència per iniciar un nou temps en aquesta organització», ha assenyalat davant la resta de líders de la Internacional Socialista a qui ha demanat el seu suport per portar endavant el seu programa.

Després d’afirmar que espera seguir el llegat d’altres presidents d’aquesta internacional com Willy Brandt, Pierre Mauroy o l’actual secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha recalcat que «la socialdemocràcia és l’única alternativa viable tant a l’individualisme de l’ordre neoliberal com al retorn dels extremismes».

Segons el seu parer, els dos fenòmens van de la mà, i la resposta conservadora a l’última crisi va provocar una onada de desigualtat que al seu torn va fer augmentar la desconfiança en les institucions.

Aquest context de desmantellament de l’Estat del benestar ha considerat que va ser el caldo de cultiu per a l’aparició d’uns corrents extremistes als quals ara creu que els liberals s’alien com a única opció de supervivència.

Sánchez ha afirmat tenir una «fe infrangible en la vigència dels principis de la socialdemocràcia», un ideari que ha proposat actualitzar als reptes moderns.

Notícies relacionades

A més, ha fet una crida a «donar la batalla per la democràcia, els drets i les llibertats civils amb més força que mai» perquè opina que les crisis han provocat que principis que semblaven plenament consolidats estiguin en risc d’involució.

Segons informa Ferraz, el secretari general del Partit Socialista portuguès i primer ministre lusità, Antonio Costa, ha recolzat les propostes defensades per Pedro Sánchez com el reforç necessari d’aquesta organització i la necessitat d’afrontar els desafiaments actuals a què s’enfronten els partits progressistes que la componen.