Conflicte polític

Sánchez adverteix que les negociacions amb Catalunya van per llarg

El president del Govern demana als catalans que siguin pacients perquè el diàleg «necessita temps»

Sánchez adverteix que les negociacions amb Catalunya van per llarg

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha apuntat en una entrevista al diari nord-americà ‘Politico’ que els catalans han de ser pacients amb la negociació entre els dos executius perquè el diàleg «necessita temps». «Això no significa que no encarem el diàleg per posar solucions sobre la taula», ha dit, però «és important que el moviment independentista parli clar als seus ciutadans» per dir-los que «necessitem trobar alternatives, solucions diferents per resoldre aquesta crisi», ha afirmat. En aquest sentit, ha defensat que la seva estratègia a Catalunya té com a objectiu buscar «estabilitat, normalitat i coexistència».

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu es troba a Nova York per participar a l’Assemblea General de l’ONU i ha coincidit a la ciutat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que en una altra entrevista ha admès que el diàleg requereix «temps», perquè aquesta «no és una qüestió que es pugui resoldre en dos o tres mesos». El consens entorn d’aquesta necessitat de paciència a l’hora de buscar solucions a les tensions independentistes centra actualment les relacions entre el Govern i Sánchez. Però això és una cosa que desespera JxCat, els representants del qual s’han mostrat últimament partidaris de tensar el procés negociador i exigir mostres clares d’avenç cap a un referèndum d’autodeterminació.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha insistit que «és evident que un procés de negociació no és fàcil», però ha instat Sánchez a «trobar sortides» per avançar en el camí de la negociació i encarrilar una solució al conflicte polític. Segons la seva opinió, el calendari de la negociació oberta és molt clar, per la qual cosa a finals d’any hi hauria d’haver alguna «proposta concreta sobre desjudicialització», ha dit.