Tribunals

La reunió entre vocals del CGPJ es torna a tancar sense acord per nomenar els magistrats del TC

Els interlocutors del sector conservador han sol·licitat més temps per obtenir candidats al Constitucional

La reunió entre vocals del CGPJ es torna a tancar sense acord per nomenar els magistrats del TC
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

S'està complint el guió previst pels vocals conservadors del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), més reticents que els seus companys a nomenar els dos magistrats del Tribunal Constitucional que els correspon i han tornat a demanar més temps als seus interlocutors per designar candidats. D’aquesta manera, la reunió prevista per a aquest dimecres entre els interlocutors de les dues sensibilitats presents a l’òrgan de Govern dels jutges ha tornat a acabar sense acord, van informar fonts del Consell.

Segons el que es va acordar divendres passat, en cas de no arribar a un acord per escollir els dos magistrats del Tribunal Constitucional que correspon al Consell, com ha passat, la reunió continuaria aquest dijous per consensuar al més aviat possible dos noms entre els magistrats del Suprem que han mostrat la seva disposició a acceptar la responsabilitat que comporta incorporar-se al màxim intèrpret de la Constitució. Finalment, però, no es produirà fins dimecres vinent, vigília del ple ordinari del Consell previst per a aquest mes.

Notícies relacionades

Tot i això, els noms que els interlocutors del sector progressista, Roser Bach, Álvaro Cuesta i Rafael Mozo, posaran sobre la taula encara no ha donat els seus fruits, perquè els del conservador, Carmen Llombart i José Antonio Ballestero, han tornat a demanar més temps per designar candidats.

Els noms de magistrats del Suprem disposats a anar al Constitucional són: José Manuel Bandrés, Eduardo Espín, Rafael Fernández Valverde, Ángeles Huet, Jacobo López Barja de Quiroga, Pablo Lucas, Isabel Perelló, María Luisa Segoviano i Rosa María Viroles. És la circumstància que Fernández Valverde va ser vocal del CGPJ a proposta del PP i va deixar de ser-ho quan es va jubilar, per la qual cosa sembla difícil de creure que no hagi traslladat la seva inquietud també als seus companys del Consell.