El conflicte entre els socis del Govern

Junts manté el pols amb ERC

Junts manté el pols amb ERC

GERARD ARTIGAS / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts per Catalunya s’ha reafirmat en la seva exigència a ERC perquè es compleixin aspectes del pacte de Govern entre republicans i JxCat en relació amb el full de ruta sobiranista i que JxCat considera que no s’estan portant a terme. Per això, continua «donant la mà» per «recuperar l’agenda independentista». «Per garantir l’estabilitat no hi ha més bona fórmula que complir l’acord que subscrivim les dues forces», ha insistit el portaveu de Junts, Josep Rius.

En compareixença de premsa després de l’executiva de JxCat, Rius ha demanat al president que no actuï de manera partidista. En relació amb la possibilitat de mantenir o no l’acord de Govern amb ERC i el futur d’aquesta coalició, el portaveu ha reiterat que «val la pena si es fa com vam pactar entre les dues forces i ERC s’avé a complir l’acord».

Notícies relacionades

Rius ha eludit replicar les declaracions del líder d’ERC, Oriol Junqueras, acusant alguns dirigents de Junts i el PSC de tapar-se la corrupció i ha atribuït aquestes crítiques als «nervis» en el si d’Esquerra.

D’altra banda, el partit de Jordi Turull i Laura Borràs ha anunciat iniciatives de cara al debat de política general al Parlament en matèries com el servei de Rodalies, en què n’exigeixen el traspàs complet a la Generalitat.