Petició d’indult

El PSOE i el PP, en pugna pel possible indult: «Això de Griñán no és corrupció»

  • Feijóo critica que l’Executiu ha pres la decisió «abans de conèixer-ne la sentència»

  • Patxi López defensa que no hi va haver malversació de fons

El PSOE i el PP, en pugna pel possible indult: «Això de Griñán no és corrupció»

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El possible indult de l’expresident andalús José Antonio Griñán, condemnat a sis anys de presó per malversació en el cas dels ero, continua enfrontant els líders del PP i el PSOE. El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha donat per fet que l’expresident andalús José Antonio Griñán serà indultat pel Govern de Pedro Sánchez, ja que, segons ha considerat, és una decisió que ja estava presa per l’Executiu «abans de conèixer-ne la sentència». El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha defensat l’expresident socialista: «Això de Griñán no és corrupció, i dir que és malversació és tibar molt la corda», ha assenyalat.

Feijóo, durant la seva intervenció en la clausura de la Interparlamentària del PP celebrada aquest cap de setmana a Toledo, ha lamentat aquest possible indult «davant el cas més gran de malversació de fons» a Espanya. Per això, ha opinat que «utilitzar així les institucions de l’Estat» com ho fa el Govern actual constitueix «un menyspreu a la institució», igual com ho és el «bloqueig» que persisteix en la renovació del Consell General del Poder Judicial.

«No s’ha emportat ni un euro»

Patxi López, per la seva banda, ha defensat l’expresident socialista: «Això de Griñán no és corrupció, i dir que és malversació és tibar molt la corda», ha assenyalat el portaveu del PSOE al Congrés en una entrevista publicada aquest diumenge per ‘El Español’.

López ha assegurat que ni Griñán ni el també expresident de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves «s’han emportat ni un euro de diners públics, ni han cobrat sous a ningú, ni han fet reformes a les seus del PSOE». Així mateix, ha insistit que el Govern ha de « tramitar l’indult a José Antonio Griñán», si bé ha puntualitzat que ell no ha firmat l’indult com sí que ho han fet altres figures socialistes.

Pregunta per a Llop

El PP vol aprofitar el Ple del Congrés de la setmana vinent per preguntar a la ministra de Justícia, Pilar Llop, si el Govern té previst indultar els expresidents de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán i Manuel Chaves, després que el Tribunal Suprem hagi confirmat les seves condemnes pel ‘cas ero’.

La pregunta que el PP ha registrat per a la titular de Justícia porta la firma del secretari general del Grup Popular, Carlos Rojas. La seva intenció és forçar la ministra a pronunciar-se sobre l’indult en la sessió de control de dimecres, un Ple al qual el president del Govern, Pedro Sánchez, no acudirà perquè viatja a Nova York per assistir a l’Assemblea de les Nacions Unides.

Notícies relacionades

El PP ha criticat àmpliament la possibilitat que el Govern indulti Griñán, de qui l’Alt Tribunal ha considerat que tenia «coneixement de la il·legalitat» del criteri que es va seguir amb els ero i ha destacat la seva «passivitat» davant el «malbaratament i l’arbitrarietat» amb què es van concedir les ajudes.

Sánchez va assegurar dimarts passat que «respectarà» els tràmits i prendrà una decisió d’«acord amb la llei» sobre l’indult a l’expresident andalús. Mentrestant, figures socialistes reconegudes, com els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, l’exministre Alfonso Guerra i la senadora Susana Díaz, han firmat una petició d’indult.