Bloqueig a la cambra catalana

El PSC s’ofereix per carta a ERC, Junts i la CUP per substituir Laura Borràs al Parlament

  • Els socialistes assumeixen que la via per rellevar la presidenta suspesa de la institució– i evitar la interinitat passa pel pacte polític

El PSC s’ofereix per carta a ERC, Junts i la CUP per substituir Laura Borràs al Parlament

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder del PSC, Salvador Illa, ha enviat una carta als presidents dels grups parlamentaris d’ERC, Junts i la CUP en la qual ofereix el seu suport per substituir Laura Borràs com a presidenta del Parlament. Els socialistes van fixar la primera quinzena de setembre com el termini límit per resoldre la insòlita situació en la institució catalana, on la dirigent de Junts continua ostentant el càrrec però desposseïda de les seves funcions, però el desacord dels independentistes impedeixen un relleu. Ni Borràs vol dimitir ni Junts preveu forçar aquest escenari.

Notícies relacionades

En la missiva, Illa trasllada la «disponibilitat» del seu grup per «escollir una presidència del Parlament amb plenitud de funcions» i insisteix que la iniciativa per aconseguir-ho correspon als partits que van impulsar Borràs al capdavant de la institució. Tot i que a mitjans d’agost els socialistes van posar a sobre de la taula l’article 180 del reglament de la cambra, que fa referència a la revocació de càrrecs designats pel Parlament, els socialistes admeten els dubtes jurídics que suposa la seva aplicació. «És difícil substituir-la més enllà de fer-ho per via d’un acord polític», asseguren fonts socialistes.

Que tot depengui d’un pacte entre grups incrementa el risc que la situació interina de la presidència s’allargui durant mesos.