declaren com a testimonis

Els pares de Canet del 25% de castellà a les aules: «Hem de perdre la por a demanar els nostres drets»

  • La família anuncia que es personarà com a acusació particular contra quatre tuitaires que van publicar missatges contra ells que la fiscalia considera «humiliants»

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els pares de Canet de Mar que van pledejar per aconseguir que s’imparteixi el 25% de les classes en castellà han declarat aquest dilluns com a testimonis i han anunciat que es personaran com a acusació particular en el procés obert contra quatre persones que a Twitter van escriure missatges van qüestionar la seva acció i que, segons la fiscalia, són «humiliants» i poden ser constitutius d’un presumpte delicte d’odi. El progenitor ha assegurat als mitjans de comunicació que exerciran l’acusació perquè fets d’aquestes característiques no quedin «impunes», alhora que ha assegurat que les persones «hem de deixar de tenir por a demanar els nostres drets», amb referència a la demanda que es va presentar per reclamar classes en castellà per al seu fill.

El pare de l’alumne de l’escola Turó del Drac ha reconegut que ell i la seva dona estan «dolguts» i ha recalcat que hi ha qui creu que segons què s’escriu a les xarxes socials no fa mal, quan no és així, per la qual cosa s’han de perseguir les conductes que ell mateix ha qualificat d’«assetjament». Davant del jutge que instrueix la causa ja han comparegut quatre tuitaires imputats. Dos han declarat i han rebutjat que la seva intenció fos ofendre la família de Canet, mentre que dos més s’han acollit al dret a no declarar, tot i que, possiblement, el seu advocat ho demanarà d'aquí uns dies, després de la declaració dels pares del menor.

Contra la integritat moral

Notícies relacionades

La investigació judicial s’ha incoat arran de la denúncia presentada pel fiscal contra els delictes d’odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, que atribueix als quatre imputats, sense perjudici de la instrucció de la causa, un delicte de lesió de la dignitat per motius discriminatoris, en concurs amb un altre contra la integritat moral.

L’acusació pública afirma que els encausats van procedir a assenyalar la família del menor de manera «expressa» en represàlia per haver demanat l’aplicació de la sentència del TSJC, amb la pretensió d’«humiliar-la i vexar-la», aïllar el menor respecte als companys d’escola i, per tant, la seva «exclusió social» pel fet d’«exercitar el seu dret» a utilitzar la llengua castellana en els termes establerts per l’alt tribunal. «Sisplau, volem saber el nom i l’adreça on viu la família», «la culpa no és de l’escola. La culpa és de la família que ha fet la denúncia» i «els canelons els farem de carn de nen castellanoparlant, com s’ha fet tota la vida», són alguns dels tuits publicats pels imputats a la xarxa social.