Els socis en el Govern

Junts respon a Junqueras que el PSOE agraeix un soci que voti «gratis» els comptes

  • El líder d’Esquerra defensa en EL PERIÓDICO que els socialistes «agraeixen» que hi hagi independentistes que no apostin per la taula de diàleg

Junts respon a Junqueras que el PSOE agraeix un soci que voti «gratis» els comptes

GERARD ARTIGAS / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha replicat aquest dissabte les declaracions del líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, que en una entrevista a EL PERIÓDICO assegura que «el PSOE agraeix que hi hagi independentistes que no apostin per la taula de diàleg». A través de les xarxes socials, Rius ha defensat que «el que segur que agraeix el PSOE és tenir un soci a Madrid que el vota gratis els pressupostos que li permeten desinvertir en Rodalies a Catalunya».

Junqueras va exposar que el temps «no és una variable independent del conflicte polític, sinó que depèn de la força democràtica» perquè com més n’hi hagi «i més limitat i erosionat estigui l’Estat per sentències i resolucions internacionals, més curt serà» el temps en què es pugui aconseguir la desconnexió. Ara bé, diu que la negociació es pot concretar de moltes maneres, i amb moltes taules diferents, i admet que hi ha limitacions a la taula de diàleg vigent, però que la seva existència ja és un «èxit» en si mateixa.

Per la seva banda, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha carregat contra ERC per no donar suport a la manifestació de l’ANC convocada amb motiu de la Diada i ha afirmat que, «en lloc de desanimar i desmobilitzar» l’independentisme, s’ha de «ser al costat de la gent i assumir les crítiques» al Govern de Pere Aragonès. Així ho ha dit en l’obertura de la primera jornada de portes obertes que celebra el Parlament, amb motiu de la Diada de l’11 de setembre.

Notícies relacionades

Borràs ha remarcat que les Diades són «reivindicatives, i encara més després de l’1-O», és per això que més enllà de la polèmica per l’absència d’Aragonès, i dels consellers d’ERC, «s’ha d’emplaçar la gent» a acudir a aquesta mobilització. «Per molts motius que hi hagi de desànim i desil·lusió, encara n’hi ha molts més que valen la pena per sortir a reivindicar que el poble de Catalunya va votar l’1-O», ha destacat. Per a Borràs, «la mobilització ha sigut sempre un factor que ens ha fet avançar, sobretot en les Diades dels últims 10 anys.»

Borràs ha demanat que «donin explicacions els que han decidit no anar» a la manifestació de demà diumenge i ha advertit: «El que fa falta, en lloc de desanimar i desmobilitzar, és el contrari, és ser al costat de la gent, assumir les crítiques, encaixar-les, escoltar les queixes i, justament, treballar per posar-los remei».