Petició del líder del PP

Feijóo demana a Sánchez que allargui fins al març la rebaixa de l’IVA a la llum i el gas

Considera que aquestes mesures s’han d’aplicar durant tot l’hivern i no només fins al 31 de desembre

Feijóo demana a Sánchez que allargui fins al març la rebaixa de l’IVA a la llum i el gas

EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, ha reclamat a Pedro Sánchez que allargui a «tot l’hivern» les rebaixes de l’IVA a la llum i el gas, davant la inestabilitat econòmica que preveu per la guerra de Rússia i el seu xantatge amb l’energia. El dirigent conservador considera raonable que aquestes mesures no acabin el 31 de desembre, tal com el Govern ha assenyalat fins ara, i arribin fins al 20 de març. La que afecta el gas, de fet, es començarà a aplicar a l’octubre.

Notícies relacionades

El cap de l’oposició ha explicat en un esmorzar informatiu per l’agència Europa Press a Madrid que «aquesta setmana» remetrà a la Moncloa un «pla complet per a estudi i consideració en relació amb l’energia». «Serà un document detallat i que presenta un ventall de mesures a mitjà i a curt termini», ha apuntat. Feijóo tindrà ocasió de parlar d’aquest assumpte demà, dimarts, al Senat en un debat amb Sánchez. Avui ha volgut remarcar tres propostes més, a part de la de l’IVA, que creu que s’han d’aplicar al més aviat possible: aprofitar «totes les fonts de generació elèctrica», entre d’altres les nuclears; desburocratitzar la instal·lació de les energies renovables, i ajudes directes a les indústries electrointensives a fi de protegir l’ocupació. «Estan en risc 200.000 llocs de treball», ha assegurat.

A més, el dirigent conservador continuarà en les pròximes mesos enviant plans al Govern. Ha dit que ho farà en dos temes més, tot i que no ha volgut concretar quins són. «Permeti’m que no ho faci fins que no estiguin madurs», ha contestat al moderador, que l’hi ha demanat.