Diada

ERC exigeix a l’ANC que rectifiqui l’enfocament de la Diada

  • Els republicans amenacen amb no participar de l’acte organitzat per l’entitat sobiranista

  • Marta Vilalta qualifica d’«irresponsable» Junts per «estar al Govern i fer oposició alhora»

vilalta

vilalta

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Primer, el president; després, el partit. ERC amenaça amb no enviar cap delegació a la manifestació de l’ANC de diumenge vinent. La conclusió s’extreu de posar en oració passiva el discurs de la portaveu del partit, Marta Vilalta, aquest dilluns en què ha assenyalat que els republicans «seran al carrer per la Diada clamant per la independència de Catalunya i prioritzarem aquelles convocatòries transversals, les que enforteixen el moviment. L’ANC ha fet una convocatòria excloent, en la qual renuncia a aquesta transversalitat, i empetiteix la manifestació». Després d’això, Vilalta ha assenyalat que queden sis dies per davant i l’ANC té temps per rectificar» l’enfocament de l’acte.

Si bé ha obert la porta a què, a títol personal, hi hagi càrrecs d’ERC a l’acte «perquè som a tot arreu i en tots els actes», va assenyalar la també secretària general adjunta dels republicans.

El partit, després d’un primer comunicat ambigu la setmana passada, secunda, per tant, la decisió del president Pere Aragonès de no assistir a la manifestació, atesa la virulència antipartits, i en especial anti ERC de la convocatòria de l’Assemblea.

Notícies relacionades

«Treballarem per fer més gran el moviment. L’independentisme és transversal i plural. I no en volem excloure ningú. Manifestar-se contra l’independentisme que tens al costat no condueix a res més que a empetitir-nos, és disparar-se al peu», ha reblat Vilalta.

Quant a la relació amb els socis, i no obstant enemics, de Junts, Vilalta ha detallat que encara no havia rebut l’auditoria de Junts que va donar peu al semiultimàtum de la setmana passada. «Creiem que és irresponsable que Junts miri de fer oposició estant al Govern. No es pot construir de dia i destruir de nit», ha assenyalat