Cas dels eros

Juan Espadas no firmarà la petició d’indult a Griñán que prepara la seva família

El líder del PSOE-A assenyala que el codi ètic del partit prohibeix que els càrrecs públics puguin sol·licitar indults a condemnats per casos de corrupció

Juan Espadas no firmarà la petició d’indult a Griñán que prepara la seva família

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El líder del PSOE-A, Juan Espadas, ha confirmat aquest dimecres que no firmarà la seva adhesió a la petició d’indult que prepara la família de l’expresident de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán després de la seva condemna pel cas dels eros i ha deslligat el seu partit d’aquesta iniciativa.

«La petició de l’indult és una decisió personal i familiar, que ha de quedar en aquest àmbit i que coneixerem quan es presenti l’indult per part de la dona i el fill de Griñán» al Ministeri de Justícia, ha explicat en roda de premsa.

El secretari general dels socialistes andalusos ha concretat que es tracta d’una iniciativa de la família que «vol plantejar i proposa exclusivament la família», una iniciativa –ha precisat– que «podrà tenir l’adhesió personal de qui així ho consideri».

Tanmateix, Espadas ha remarcat que el codi ètic del partit prohibeix expressament que els càrrecs públics puguin sol·licitar indults a condemnats per casos de corrupció.

«Em dec al codi ètic del partit, molt més per ser el secretari general del PSOE-A», ha esgrimit el dirigent socialista per descartar que s’adhereixi a la petició de l’indult.

Deslligar qualsevol opinió

D’altra banda, Espadas ha remarcat que el PSOE-A i ell, com a secretari general, volen «deslligar qualsevol opinió o valoració política» del partit del que és una iniciativa personal de la família de Griñán.

Segons la seva opinió, d’aquesta manera fan «el millor favor perquè l’indult es tramiti i es gestioni des de l’àmbit personal i familiar, i no des de l’àmbit polític ni del PSOE-A ni del meu».

Al contrari que Susana Díaz

L’actitud d’Espadas contrasta amb les de l’expresidenta de la Junta d’Andalusia Susana Díaz, ara senadora socialista, i de l’exvicepresident del Govern Alfonso Guerra, que han expressat el seu suport a la petició d’indult.

Notícies relacionades

Díaz i Guerra se sumen a altres històrics membres del PSOE com els expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, que recolzaran l’indult de Griñán, condemnat pel Tribunal Suprem a sis anys de presó per malversació i prevaricació.

La direcció del PSOE-A considera que la condemna a l’expresident és «injusta», però insisteix que la petició de l’indult quan es coneguin els arguments de la sentència és una qüestió personal de la seva família.