Xoc frontal

Bolaños respon al repte de Feijóo: «Estem encantats de debatre»

  • El líder del PP ha reclamat a Sánchez arrencar el curs amb un cara a cara al Senat

Bolaños respon al repte de Feijóo: «Estem encantats de debatre»

EFE / Carlos Barba (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Govern sembla disposat a acceptar el repte d’Alberto Núñez Feijóo d’arrencar el curs amb un cara a cara entre ell i Pedro Sánchez al Senat. «Estem encantats de debatre», ha dit el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, tot i que en cap moment ha arribat a confirmar que el president del Govern compareixerà a la Cambra alta, l’únic espai on podria enfrontar-se amb el líder del PP, ja que aquest no té escó en el Congrés i és senador per designació autonòmica.

«Estem encantats de debatre perquè és una oportunitat per al Govern de poder explicar totes les coses bones que ha fet per a la ciutadania», ha dit Bolaños en una roda de premsa a Roma, on ha anat per assistir al nomenament per part del papa Francesc de 20 nous cardenals, entre ells un espanyol. El ministre s’han expressat així després que Feijóo reclamés aquest dissabte «començar el curs amb un debat serè, assossegat, sobre la situació territorial d’Espanya».

Notícies relacionades

Sense acceptar de manera clara aquest repte, Bolaños ha remarcat que el cap de l’Executiu no té problemes a debatre i ha ressaltat que es tracta del president del Govern que més vegades ha comparegut a les Corts Generals des de la democràcia. «Per al senyor Feijóo també seria una oportunitat per estudiar-se els temes, no cometre equivocacions i dir dades que no siguin veritat», ha dit Bolaños, fent broma. Tot seguit, ha desitjat «una oposició que estigués a l’altura d’Espanya i del que mereixen els espanyols».

A falta de saber si Sánchez haurà de sol·licitarà comparèixer al Senat, a la Moncloa tenien previst que el cap de l’Executiu acudís a la Cambra alta a finals de setembre, si no l’hi impedia la celebració de la cimera anual de l’OTAN a Nova York. I, tot i així, serà per respondre en la sessió de control al Govern –cosa que deixa a Feijóo una intervenció de tres minuts– i no un debat extens.