Punxades

El PP demana més policia a les festes per evitar punxades amb xeringa

Els populars adverteixen que l’«onada de casos d’agressions fetes mitjançant punxades» està generant «un clima d’alarma social i preocupació»

El PP demana més policia a les festes per evitar punxades amb xeringa

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El PP ha registrat una bateria de propostes en què demana al Govern un reforç policial a les festes per evitar punxades amb xeringa i reclama les compareixences dels ministres d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i Igualtat, Irene Montero, per informar de les denúncies presentades.

Els populars adverteixen que l’«onada de casos d’agressions fetes mitjançant punxades amb xeringues a nenes i joves en discoteques, festes i llocs d’oci» està provocant «un clima d’alarma social i preocupació generalitzada».

Per aturar-ho, han presentat una proposició no de llei en què insten el Govern a elaborar al més aviat possible un pla d’acció contra les punxades, que inclogui un protocol únic sanitari i policial de detecció i intervenció en cas de sospita de submissió química i en qualsevol tipus de denúncia d’haver patit aquest tipus d’agressió en un local d’oci nocturn o festa.

La proposició reclama també a l’Executiu que reforci la seguretat ciutadana a les festes on es preveuen aglomeracions, així com la posada en marxa d’una campanya de sensibilització per «donar a conèixer els passos que cal seguir en el cas que es produeixi una punxada, però també perquè els possibles agressors desisteixin de les accions a través de la informació sobre el càstig a aquest tipus de delictes».

Així mateix, insta el Ministeri d’Igualtat a recollir tota la informació possible sobre aquests casos, la seva incidència en tot el territori, les seves característiques, forma d’actuació dels agressors i tipologia de les víctimes, amb l’objectiu de prevenir «encertadament» noves agressions i tipificar-les.

«Aquest nou fenomen de violència contra les dones necessita una decidida intervenció dels ministeris amb competències, com Igualtat, Sanitat i Interior», remarca el PP.

Notícies relacionades

A més de demanar que Montero i Grande-Marlaska informin de les denúncies presentades, també vol que, en el cas de la ministra d’Igualtat, expliqui les mesures posades en marxa pels seus departaments per donar seguretat a les dones i a les famílies i tranquil·litzar l’opinió pública, «molt alarmada pel que està passant».

En el cas de Grande-Marlaska, els populars reclamen la seva compareixença perquè expliqui «les mesures que s’estan portant a terme davant l’augment de denúncies de punxades en els últims dies».