Gamarra defensa Ayuso

El PP, contra la «unilateralitat» de Sánchez: «No pot exigir sacrificis mentre continua malgastant»

Cuca Gamarra endureix el to i carrega contra les exigències del president mentre el Govern «no assumeix ni un sol sacrifici o compromís» ni es compromet a contenir la despesa | Surt en defensa d’Ayuso: «Egoisme amb totes les lletres és l'actitud de Sánchez. El súmmum del desvergonyiment és dir-li al PP que ha de complir la llei»

El PP, contra la «unilateralitat» de Sánchez: «No pot exigir sacrificis mentre continua malgastant»

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Amb el pas dels dies i després de conèixer el pla d’estalvi energètic del Govern, el principal partit de l’oposició torna a elevar el to contra Pedro Sánchez, a qui acusa d’estar perdent les regnes enmig de la crisi econòmica que ja existeix i que anirà a pitjor a la tardor. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha insistit des de Jerez de la Frontera en un acte de partit que l’Executiu ha de deflactar de manera urgent l’IRPF, igual com ha fet ja el País Basc governat pel PNB i el PSE, publica aquest dijous El Periódico de España.

És una de les mesures que Feijóo i la seva formació defensen des de fa mesos per fer front a la inflació desbocada que ja frega l’11%. Gamarra, en el to més dur que ha protagonitzat el PP aquesta setmana, ha assegurat que Espanya «no recuperarà el nivell de creixement malgrat que la majoria de països veïns ja ho han fet» i ha advertit que les classes mitjanes i baixes a Espanya no poden fer front a l’increment del cost de la vida si els impostos no s’actualitzen immediatament.

I en aquest context, ha dit la número dos del PP, arriba un pla d’estalvi energètic que no ha parlat ni consensuat «amb ningú». «ni amb les comunitats autònomes ni amb els sectors afectats. Aquest Govern s’ha oblidat fa molt de dialogar i funciona a cop de reial decret llei», ha advertit Gamarra mentre ha disparat la crítica més repetida en la seva intervenció: «No es pot exigir de manera unilateral nous sacrificis mentre el Govern continua malgastant com si no passés res».

La secretària general dels populars ha retret a l’Executiu que no inclogui «cap mesura de contenció de despesa, o algun compromís i sacrifici amb els espanyols del president en primera persona». «No es pot seguir sense deflactar l’IRPF i que el Govern mantingui els seus 22 ministeris i 800 assessors. No passa a cap país d’Europa. Tots els espanyols estan canviant el seu ritme de vida perquè no el poden mantenir», ha tornat a dir Gamarra, per titllar de «pura incoherència» les «polèmiques estèrils» generades pel president (com l’assumpte de treure’s la corbata «per a continuació pujar-se a l’helicòpter»).

Defensa a Ayuso

Notícies relacionades

«Això sí que és egoisme amb totes les lletres», ha respost Gamarra a les paraules del cap de l’Executiu, pronunciades amb referència a Ayuso des de Palma de Mallorca després que la presidenta madrilenya assegurés que Madrid no aplicaria el decret llei per no apagar la ciutat. Poc després el vicepresident madrileny matisava que sí que complirien la llei, però estudiarien recórrer davant el Tribunal Constitucional. I justament a continuació el País Basc també anunciava que pensava aplicar el seu propi protocol en lloc de les mesures proposades pel Govern. 

No va ser l’única defensa de Gamarra a la madrilenya. «Comprenem perfectament l’enuig dels presidents autonòmics quan li imposes a la gent alguna cosa sense parlar-ho, es rebel·la i diu que hi ha una altra manera de fer les coses», ha començat la número dos del PP per abalançar-se contra Sánchez: «El govern que indulta, que diu que desjudicialitzarà i que no insta al compliment de la llei a Catalunya perquè s’apliquin les sentències sobre el castellà a les escoles no ens donarà lliçons de complir la llei als qui mai l’hem infringit. És el súmmum del desvergonyiment», ha conclòs la secretària general.