Tancament de la gira pels Balcans

El Govern nomenarà els seus dos magistrats del TC al setembre tot i que el CGPJ no designi els seus

  • El president adverteix que l’Executiu «sens dubte» que avançarà en els nomenaments d’aquí un mes i confia que el Poder Judicial faci el mateix

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez aclareix un serrell que quedava pendent en la intricada renovació del Tribunal Constitucional. El Govern «complirà» amb la llei i «sens dubte» farà els nomenaments dels dos magistrats que li corresponen «al setembre», tot i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que també ha de designar dos membres més del tribunal de garanties, no ho faci. És a dir, que l’actualització del TC per canviar-ne el signe polític i donar-li una majoria progressista es portarà a terme d’aquí poc més d’un mes.

El president va tancar aquest dilluns la seva gira pels Balcans a Tirana, després d’haver visitat Belgrad (Sèrbia), Sarajevo i Mostar (Bòsnia i Hercegovina), Podgorica (Montenegro) i Skopje (Macedònia del Nord). Sánchez es va reunir a la capital d’Albània amb el primer ministre del país, Edi Rama, i posteriorment amb el president de la República, Bajram Begaj, qui va prendre possessió del càrrec fa escassament una setmana.