Cinc anys de l’1-O

L’ANC torna al carrer per la Diada amb una manifestació independentista a Barcelona

La marxa recorrerà el Paral·lel i anirà fins a l’Estació de França

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC pretén reprendre el pols independentista als carrers en la Diada d’aquest 2022. Malgrat el nou context de relaxament de les mesures sanitàries, l’ambient independentista continua enterbolit sense un full de ruta compartit i amb una batalla que l’entitat situa entre l’independentisme civil i la línia institucional. Per intentar que es torni a fixar un horitzó per a la desconnexió, l’ANC ha batejat el pròxim Onze de Setembre amb el lema ‘11-S i 1-O. Tornem-hi per vèncer: independència’ perquè sigui la societat civil la que porti les regnes, igual com en el referèndum del 2017, celebrant, de passada, els cinc anys de la consulta sobiranista.

Notícies relacionades

La protesta serà a la ciutat de Barcelona i començarà a l’avinguda del Paral·lel i acabarà a l’Estació de França, a les portes del Parlament. «Un recorregut emblemàtic perquè passarem per Colom i hi ha un simbolisme sobre el colonialisme que ha utilitzat Espanya i que volem denunciar per reflectir la nostra lluita per la independència», ha defensat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, en una roda de premsa aquest dimarts.

La samarreta d’aquest 2022 és de color negre per simbolitzar «la lluita i la no rendició», emulant la bandera de Santa Eulàlia. «Cridem a totes les entitats a participar-hi per superar els temps de pandèmia, perquè no ens rendim davant aquesta gran repressió que patim i volem trencar el silenci de forma clara i diàfana», ha afegit Feliu.