Des de Barcelona

Feijóo critica els canvis de Sánchez en el PSOE: «El que falla és el secretari general i el president del Govern»

  • El líder del PP denuncia que el cap de l’Executiu respongui a la crisi econòmica i social amb una crisi interna del seu partit

  • Lamenta que el president es reuneixi amb Aragonès per parlar de «desjudicialitzar la política» quan hi ha qüestions més urgents

Feijóo critica els canvis de Sánchez en el PSOE: «El que falla és el secretari general i el president del Govern»

Kike Rincón/Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

A Alberto Núñez Feijóo no és que no li agradin els nous perfils que ha escollit Pedro Sánchez per liderar el PSOE, sinó que creu que tots aquests canvis seran inútils, que només serveixen per obrir una «crisi interna» en el partit socialista que s’afegirà a la «crisi econòmica, social i institucional» que pateix Espanya. El problema continuarà sent-hi, va assegurar aquest dissabte el líder del PP, perquè Sánchez seguirà al capdavant de la secretària general del PSOE i del Govern. «Sánchez és l’únic sanchista imprescindible per a Sánchez i això és un problema de falta de serietat per la gravetat de la situació econòmica i institucional del nostre país», va lamentar.

La remodelació efectuada per Sánchez i aprovada aquest dissabte en un comitè federal del PSOE van ser el centre de les crítiques de Feijóo en el tancament del Congrés del PP de Barcelona, per elegir Manu Reyes com a president provincial. El líder dels conservadors va retreure al cap de l’Executiu que enmig de l’actual crisi econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna aposti per un recanvi dels principals espases del PSOE per resoldre la situació, com ja va fer l’estiu passat amb la crisi de govern. «El que falla és el secretari general i el president del Govern», va sentenciar.

La situació econòmica actual, amb la inflació desbocada, va ser un dels ariets amb què Feijóo va carregar contra el president del Govern i va assegurar que «no és seriós» que Sánchez tingui «com a única recepta tornar a apujar els impostos», amb referència a l’anunci que va llançar el cap de l’Executiu de crear dos nous gravàmens que afectaran les grans empreses energètiques i les entitats bancàries. Per contra, va remarcar que els socialistes només estan entossudits a «utilitzar els ministeris per treballar per al PSOE».

Recuperar Catalunya

Feijóo també va al·ludir a la reunió que Sánchez va mantenir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa, fa poc més d’una setmana, per denunciar que els dos dirigents parlessin de la «desjudicialització de la política». «¿Aquest és un problema seriós, de veritat? No és raonable que la principal preocupació siguin els temes que només els importen a ells i els seus partits», va denunciar. En aquest sentit, va defensar que l’«únic truc» per desjudicialitzar la política és «no cometre delictes».

Notícies relacionades

Tot seguit, el líder del PP va presentar la seva proposta per a Catalunya, que se sosté sobre dues potes principals: «una reconciliació social i una recuperació econòmica». Respecte a la primera, va dir que s’ha de fer que «aquestes gotes de rancor desapareguin d’una vegada» oferint «esperança i concòrdia». Per a la segona, va apostar per abaixar les «barreres burocràtiques» i les taxes fiscals, així com «modernitzar Catalunya» impulsant una ampliació de l’aeroport del Prat.

Per la seva banda, el president dels conservadors catalans, Alejandro Fernández, va demanar recuperar «la Catalunya de la feina ben feta» que es va llançar a l’estranger en la dècada de 1990. «Podem tornar a convocar una majoria de catalans al voltant de la idea de llibertat. Serem capaços de recuperar la confiança de milers i milers de catalans defensant els drets i les llibertats de tothom», va sentenciar.