Polèmica entrevista

Dalmases demana «disculpes» i lamenta que la seva actitud molestés l’equip del ‘FAQS’

El vicepresident de Junts presumptament va increpar i va agafar del canell una periodista després d’entrevistar Borràs

Dalmases demana «disculpes» i lamenta que la seva actitud molestés l’equip del ‘FAQS’

OMAR BARÓN / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de Junts al Parlament Francesc de Dalmases ha demanat «disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès» per la seva discussió amb una periodista del programa ‘Faqs ’ de TV-3 després d’una entrevista de la presidenta de la Cambra catalana, Laura Borràs, el 9 de juliol.

«Davant les informacions que s’han conegut, lamento molt que l’equip del ‘FAQS’ s’hagi sentit molest per la meva actitud. Tothom que em coneix sap del meu respecte pels mitjans de comunicació públics de Catalunya. Demano disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès», ha dit en una anotació a Twitter recollida per Europa Press.

Ho ha expressat després que la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, encarregués un informe a TV-3 per esbrinar què va passar en la discussió, després que ‘Nació Digital’ i ‘eldiario.es’ van publicar que Dalmases va agafar del canell una periodista i la va increpar en una sala davant Borràs i altres membres de l’equip arran de l’entrevista.

Prèviament, en un tuit publicat aquest dilluns a la nit, Dalmases va afirmar que no havia tingut cap actitud agressiva amb la periodista. «Vull aclarir que no vaig insultar ni vaig intimidar ningú. Va ser una breu conversa i des d’una perspectiva periodística vaig plantejar discrepàncies professionals».

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha defensat la llibertat de premsa per exercir sense pressions i ha afegit que «és imprescindible aclarir els fets sense marge de dubtes per la gravetat de les acusacions». Per això ha recordat que la CCMA ha encarregat un informe i també ho ha fet el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

En canvi, el comitè d’empresa de TV-3 ha qualificat d’«intolerable l’actitud prepotent, intimidatòria i l’intent de coacció» per part de Dalmases, i ha reclamat una reacció contundent de la CCMA.

Crítiques dels comuns

Notícies relacionades

Des de l’oposició, el portaveu dels comuns, David Cid, ha criticat les «disculpes fictícies» del diputat de JxCat. «En realitat s’està autojustificant, no s’està disculpant», ha dit en una roda de premsa al Parlament.

Cid ha insistit a ERC i la CUP que s’hauria de suspendre de manera automàticaBorràs si se li obre judici oral pel cas, ja que així ho marca el reglament de la Cambra per casos de presumpta corrupció